Sindicatele din învăţământ solicită autorităţilor ca, în afară de elevi, şi angajaţii din educaţie să rămână acasă

Sindicatele din învăţământ solicită autorităţilor ca, în afară de elevi, şi angajaţii din educaţie să rămână acasă

Personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic ar trebui să rămână şi el acasă în perioada suspendării cursurilor şcolare, din cauza coronavirusului, nu doar elevii, fiind totodată obligatorie dezinfecţia spaţiilor de învăţământ de către echipele specializate ale direcţiilor de sănătate publică, susţine Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

"Este o situaţie specială prin care trebuie să înţelegem necesitatea aplicării tuturor măsurilor care au fost luate de autorităţi, pentru siguranţa noastră şi a copiilor noştri. Consider că în această perioadă trebuie să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate, fără să generăm panică. Tocmai de aceea cred că, atât elevii, cât şi personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic ar trebui să rămână acasă în toată perioada în care a fost decisă suspendarea cursurilor şcolare. Şcolile trebuie închise pentru acţiuni de dezinfecţie corespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel şi restul angajaţilor. Altfel, ne jucăm de-a prevenţia şi riscăm sănătatea tuturor!", este de părere preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Potrivit sindicatelor din învăţământ, în acest context de alertă naţională, este nevoie de suspendarea oricărei activităţi şcolare şi extraşcolare, prin care părinţii sau copiii sunt expuşi spaţiilor aglomerate.

"Nu credem că este benefică prezenţa cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar şi a celui nedidactic în unităţile şcolare, în condiţiile în care şi aceste persoane pot transmite virusul (...) Federaţia noastră consideră că este oportun ca în acest context de alertă naţională să fie suspendată orice activitate şcolară sau extraşcolară, prin care părinţii sau copiii sunt expuşi spaţiilor aglomerate. În acest sens considerăm că ar trebui amânată evaluarea psihosomatică pentru copiii ai căror părinţi solicită înscrierea la clasa pregătitoare, înainte de împlinirea vârstei de şase ani", precizează FSLI.

Sindicaliştii consideră, de asemenea, că Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să identifice cele mai bune soluţii pentru recuperarea materiei corespunzătoare perioadei în care cursurile şcolare sunt suspendate.

"O variantă ar fi ca în cadrul programului 'Şcoala altfel' să fie recuperată materia şcolară. Federaţia noastră îşi arată toată deschiderea pentru participarea la grupurile de lucru, alături de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin care va fi conceput planul naţional de recuperare a materiei", notează sursa citată.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis, luni seara, suspendarea cursurilor în învăţământul preuniversitar de stat şi privat din România, în perioada 11 - 22 martie 2020, ca măsură de prevenţie privind răspândirea COVID-19. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…