Sindicatele din Sănătate participă marți la consultări pe tema proiectului Legii salarizării unitare

Sindicatele din Sănătate participă marți la consultări pe tema proiectului Legii salarizării unitare

Reprezentanții sindicatelor din Sănătate participă marți, la sediul Ministerului Muncii, la consultări pe tema proiectului Legii salarizării unitare.

Consultările pe tema proiectului de act normativ au început luni. Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, s-au întâlnit cu sindicatele reprezentative din ordinea publică (personal MAI), dar și ale personalului contractual din cadrul MApN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, remis AGERPRES, reprezentanții sindicatelor și cei ai ministerelor au căzut de acord, în ansamblu, asupra proiectului Legii salarizării unitare.

"Totuși, reprezentanții MMJS au transmis partenerilor de dialog social că așteaptă sugestii, în perioada următoare, în cazul în care reprezentanții sindicatelor vor descoperi inadverdențe, după o mai atentă consultare a documentelor", precizează sursa citată.

Sindicatele au ridicat, în cadrul acestei întâlniri, și alte probleme care țin de veniturile din prezent ale personalului MAI, convenindu-se ca ministerele cu atribuții în acest domeniu să poarte, în continuare, discuții cu reprezentanții salariaților, în vederea identificării de soluții.

Pe de altă parte, se va forma un grup de lucru la care va participa și specialiști din cadrul instituțiilor militarizate, ai căror angajați nu pot adera la mișcări sindicale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?