Sindicatele din transporturile feroviare amână protestul de miercuri

Sindicatele din transporturile feroviare amână protestul de miercuri

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă şi Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România amână mitingul de protest care ar fi trebuit să aibă loc miercuri în faţa Ministerului Transporturilor, după ce, potrivit sindicaliştilor, a fost rezolvată prima solicitare prin notificarea Comisiei Europene privind atribuirea directă a contractelor de servicii publice pentru transportul feroviar de călători.

Potrivit unui comunicat al FMLR remis marţi AGERPRES, celelalte trei revendicări trebuie întâi discutate cu noul ministru al Transporturilor care va fi desemnat după data de 3 decembrie 2018.

"Precizăm că, deşi primul motiv de protest este în curs de rezolvare, FSTFR (Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România) şi FMLR vor urmări atent activitatea preşedintelui ARF (Autoritatea pentru Reformă Feroviară, n.r.), domnul Gigi Gavrilă, care a dat dovadă de neseriozitate, chiar pe ultima sută de metri, în ceea ce priveşte notificarea Comisiei Europene cu privire la intenţia de atribuire directă a contractelor de servicii publice de transport feroviar de călători. Astfel, deşi preşedintele ARF a dat asigurări reprezentantului FSTFR că până în data de 16.11.2018 va da un răspuns către sindicate privind notificarea Comisiei Europene pentru atribuirea directă a contractelor de servicii publice pentru transportul feroviar de călători, pe care era obligat să o facă, şi care să fie în concordanţă cu textul notificării, nu a făcut acest lucru şi a întârziat, răspunsul ARF venind abia în data de 26.11.2018 în urma multor discuţii telefonice şi schimburi de mesaje SMS cu domnul Ion Popescu - preşedintele CSN Meridian, confederaţie la care FSTFR este afiliată", se arată în documentul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...