Sindicatul diplomaților americani confirmă că personalul din Cuba a suferit leziuni cerebrale

Sindicatul diplomaților americani confirmă că personalul din Cuba a suferit leziuni cerebrale

American Foreign Service Association (AFSA), sindicatul personalului diplomatic al SUA, a confirmat vineri că mai mulți membri ai comunității ambasadei Statelor Unite din Cuba au suferit "leziuni cerebrale ușoare" și "pierderi permanente ale auzului", informează DPA. Au fost diagnosticate și "pierderi ale echilibrului, migrene, perturbări cognitive și inflamații cerebrale".

Simptomele par a fi fost cauzate de atacuri cu unde sonore împotriva locuințelor unor diplomați americani și canadieni. Informația a fost făcută publică în premieră pe 23 august de televiziunea CBS. Sursa dezvăluirii a fost un medic care a consultat mai multe persoane afectate.

AFSA, care a discutat cu 10 membri ai serviciului diplomatic american, a cerut guvernului să asigure tratamentul celor afectați.

Departamentul de Stat de la Washington a confirmat, în august, că anul trecut au avut loc "incidente" în urma cărora mai mulți diplomați americani și-au întrerupt misiunile în Cuba. Ulterior, conducerea diplomației americane a precizat că au fost afectate cel puțin 16 persoane. Ca reacție, Statele Unite au expulzat doi diplomați cubanezi.

Relațiile diplomatice între SUA și Cuba au fost restabilite sub președinția lui Barack Obama, în 2015, când ambasada americană de la Havana s-a redeschis, după 54 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”