Singapore: Au fost găsite corpurile marinarilor americani dispăruți în accidentul distrugătorului USS John S McCain

Singapore: Au fost găsite corpurile marinarilor americani dispăruți în accidentul distrugătorului USS John S McCain

Scafandrii au găsit corpurile celor zece marinari dați dispăruți după coliziunea în urmă cu o săptămână a unei nave militare americane cu un petrolier în largul Singapore, a anunțat luni Marina americană, potrivit AFP.

Corpurile a opt marinari au fost recuperate de scafandrii care căutau în compartimentele deteriorate ale distrugătorului USS John S McCain, a precizat Marina care anunțase săptămâna trecută descoperirea a altor două corpuri ale celor dispăruți.

"Scafandrii au găsit resturile celor zece marinari de pe USS John S McCain", a subliniat într-un comunicat Flota a 7-a americană, căreia îi aparține distrugătorul.

Marinarii aveau vârste între 20 și 39 de ani.

Coliziunea dintre nava americană de război și un petrolier sub pavilion liberian a făcut, de asemenea, cinci răniți. Accidentul s-a produs la 21 august când distrugătorul se pregătea să efectueze o escală de rutină în arhipelagul din Asia de Sud-Est. Apa a pătruns în nava a cărei cocă a fost găurită.

A fost a doua coliziune implicând o navă americană de război în ultimele două luni și al patrulea accident în Oceanul Pacific implicând o navă americană de război de la începutul anului.

La 23 august, amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Pacific, l-a eliberat din funcție pe comandantul Flotei a 7-a americane, viceamiralul Joseph Aucoin, la baza navală americană din Yokosuka, Japonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat