Singapore: Au fost găsite corpurile marinarilor americani dispăruți în accidentul distrugătorului USS John S McCain

Singapore: Au fost găsite corpurile marinarilor americani dispăruți în accidentul distrugătorului USS John S McCain

Scafandrii au găsit corpurile celor zece marinari dați dispăruți după coliziunea în urmă cu o săptămână a unei nave militare americane cu un petrolier în largul Singapore, a anunțat luni Marina americană, potrivit AFP.

Corpurile a opt marinari au fost recuperate de scafandrii care căutau în compartimentele deteriorate ale distrugătorului USS John S McCain, a precizat Marina care anunțase săptămâna trecută descoperirea a altor două corpuri ale celor dispăruți.

"Scafandrii au găsit resturile celor zece marinari de pe USS John S McCain", a subliniat într-un comunicat Flota a 7-a americană, căreia îi aparține distrugătorul.

Marinarii aveau vârste între 20 și 39 de ani.

Coliziunea dintre nava americană de război și un petrolier sub pavilion liberian a făcut, de asemenea, cinci răniți. Accidentul s-a produs la 21 august când distrugătorul se pregătea să efectueze o escală de rutină în arhipelagul din Asia de Sud-Est. Apa a pătruns în nava a cărei cocă a fost găurită.

A fost a doua coliziune implicând o navă americană de război în ultimele două luni și al patrulea accident în Oceanul Pacific implicând o navă americană de război de la începutul anului.

La 23 august, amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Pacific, l-a eliberat din funcție pe comandantul Flotei a 7-a americane, viceamiralul Joseph Aucoin , la baza navală americană din Yokosuka, Japonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!