Sinucidere în arestul Poliției Galați: un bărbat s-a strangulat cu cablul telefonului fix aflat în camera de detenție

Sinucidere în arestul Poliției Galați: un bărbat s-a strangulat cu cablul telefonului fix aflat în camera de detenție

Un bărbat din Galați, arestat pentru tentativă de viol, s-a sinucis în Arestul Poliției Galați. El s-a strangulat cu cablul de la telefonul aflat în camera de detenție.

Un bărbat s-a sinucis în arestul Poliției FOTO: Poliția Română

Potrivit IPJ Galați, la data de 27 aprilie 2023, în jurul orei 21:50, Secția 4 Poliție Galați a fost sesizată telefonic de o femeie din municipiul Galați, cartier Filești, cu privire la o posibilă tentativă de viol asupra fiicei sale minoră, în vârsta de 14 ani.

Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, la acea dată, în jurul orei 19:00, în timp ce „minora se deplasa pe o stradă din cartierul de case unde domiciliază cu familia, ar fi fost abordată de un bărbat cu vârsta de 43 de ani, care ar fi tras-o de haine și ar fi condus-o în curtea imobilului unde domiciliază. Aici ar fi încercat să o dezbrace împotriva voinței sale, însă minora a reușit să fugă din curtea imobilului și s-a dus la domiciliul său unde a povestit părinților ce se întâmplase”.

Pentru clarificarea aspectelor sesizate, polițiștii care s-au deplasat la fața locului, au mers și la imobilul indicat, însă bărbatul de 43 de ani nu a fost găsit la domiciliu.

„A doua zi, respectiv data de 28 aprilie, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au continuat activitățile investigative și de urmărire penală, totodată efectuând și o percheziție la adresa bărbatului de 43 de ani. Cu ocazia percheziției a fost depistată și persoana bănuită de comiterea acestei fapte și au fost ridicate mai multe materiale de probă care au legătură cu cauza”, a anunțat Poliția Galați.

După audiere și administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 43 de ani, iar acesta a fost condus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

La data de 29 aprilie 2023, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive. Ulterior, după prezentarea acestuia la Judecătoria Galați, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar persoana în cauză a fost condusă și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.

S-a spânzurat cu firul telefonului fix

La data de 30 aprilie 2023, în jurul orei 5:18, cu ocazia activităților de supraveghere a persoanelor private de libertate, bărbatul de 43 de ani a fost găsit spânzurat în camera de deținere, folosind cablul telefonului fix aflat în cameră și montat pe unul dintre pereții încăperii.

„Polițiștii aflați în serviciu au intervenit imediat și au încercat să acorde primul ajutor persoanei în cauză, îndepărtând cablul telefonic din jurul gâtului și scoțându-l din cameră pe hol pentru a se efectua mai facil manevrele de resuscitare. De asemenea, echipajul SMURD, care s-a prezentat la fața locului, a aplicat manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, însă fără niciun rezultat, astfel fiind constatat decesul”, a transmis IPJ Galați.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Galați, care au efectuat cercetarea la fața locului, au stabilit că persoana în cauză se afla singură în camera de detenție, iar în data de 30.04.2023, în intervalul orar 4:00 - 5:15, s-a autoștrangulat, folosind cablul telefonului fix.

După efectuarea activităților de cercetare, cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs acest incident, precum și dacă au fost respectate toate dispozițiile legale și procedurile interne privind încarcerarea persoanelor private de libertate și modul de supraveghere”, a mai precizat Poliția Galați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…