Siria: 3.250 de morți în bătălia de la Raqqa; Statul Islamic a pierdut controlul asupra orașului (OSDO)

Siria: 3.250 de morți în bătălia de la Raqqa; Statul Islamic a pierdut controlul asupra orașului (OSDO)

Bătălia de la Raqqa, ce s-a încheiat marți, s-a soldat cu 3.250 morți, între care 1.130 civili, după mai bine de patru luni de lupte, potrivit unui bilanț al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Luptele și bombardamentele aeriene care au devastat fostul fief al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria s-au soldat din 5 iunie cu moartea a '1.130 de civili, între care 270 de copii, și a 2.120 de luptători', de ambele părți, respectiv SI și forțele susținute de SUA, menționează OSDO.

Statul Islamic a pierdut marți controlul la Raqqa, principalul său bastion în Siria, după luni de lupte devastatoare cu forțele susținute de SUA, un obstacol major pentru organizația jihadistă.

'Operațiunile militare de la Raqqa s-au încheiat. Orașul este sub controlul total' al Forțelor democrate siriene (FDS), a declarat Talal Sello, un purtător de cuvânt al alianței formate din combatanți kurzi și arabi care au intrat în oraș la începutul lunii iunie.

'Totul s-a terminat la Raqqa (...) În prezent au loc operațiuni de curățare pentru a elimina celule de rezistență jihadiste, dacă există, și pentru a demina orașul', a adăugat el.

Raqqa a devenit simbolul celor mai grave atrocități comise de organizația jihadistă, care ar fi plănuit în acest oraș atentate sângeroase împotriva mai multor țări, în special în Europa.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina