Siria: Moscova acuză SUA că au permis scurgerea unui document confidenţial în presă

Siria: Moscova acuză SUA că au permis scurgerea unui document confidenţial în presă

Rusia a acuzat sâmbătă Washingtonul că a permis scurgerea în presă a unei scrisori confidenţiale trimise de un înalt responsabil militar rus omologului său american, documentul conţinând propuneri privind cooperarea în Siria, transmite AFP.

''Suntem decepţionaţi de incapacitatea părţii americane de a respecta acordul asupra publicării conţinutului corespondenţei noastre numai cu aprobarea ambelor părţi'', a declarat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Mai multe media occidentale au relatat sâmbătă că Rusia a folosit canalul său de comunicaţii confidenţial cu Pentagonul pentru a le propune americanilor să coopereze în vederea garantării reconstrucţiei Siriei şi întoarcerii refugiaţilor sirieni la căminele lor.

Ministerul Apărării confirmă trimiterea unei scrisori în luna iulie de şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, şefului Satului Major interarme american, generalul Joseph Dunford, arată comunicatul citat.

În scrisoarea respectivă, generalul rus l-a informat pe omologul său american despre ''măsuri care sunt în curs de a fi luate de Rusia şi guvernul sirian pentru stabilizarea situaţiei din Siria'', adaugă sursa citată. Este vorba mai ales despre măsurile pentru garantarea securităţii refugiaţilor instalaţi în tabăra de la Rukban, situată în zona controlată de SUA, nu departe de baza militară americană de la Al-Tanf (sudul Siriei).

În luna iulie, Rusia, care a intervenit militar în Siria începând din septembrie 2015 în sprijinul regimului Bachar al-Assad, a anunţat deja că le-a propus SUA să coopereze pentru a se asigura întoarcerea refugiaţilor sirieni, în special a celor plecaţi în Iordania şi Liban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani