Siria: Purtătorul de cuvânt al Statului Islamic, ucis într-un nou raid (forţe kurde)

Siria: Purtătorul de cuvânt al Statului Islamic, ucis într-un nou raid (forţe kurde)

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) a fost ucis duminică într-un nou raid efectuat în nordul Siriei, a afirmat un responsabil al forţelor kurde după anunţarea de către Washington a uciderii liderului organizaţiei ultraradicale, Abu Bakr al-Baghdadi, relatează AFP.

Abu Hasan Al-Muhajir a fost "ucis", a declarat pentru AFP un înalt oficial al Forţelor Democratice Siriene (FDS), o alianţă dominată de luptătorii kurzi. El a fost ''luat ca ţintă'' în satul Ain al-Bayda în nordul provinciei Alep, în apropiere de oraşul Jarablos, la graniţa cu Turcia, anunţase anterior pe Twitter comandantul FDS, Mazloum Abdi.

Teroristul Abu Hassan al-Muhajir, braţul drept al lui Abu Bakr al-Baghdadi şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei Daesh, a fost luat ca ţintă", a declarat comandantul Mazloum Abdi pe Twitter folosind acronimul arab al SI.

Această operaţiune a fost efectuată ''în coordonare directă între serviciile de informaţii ale FDS şi armata americană'', a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia