Siria: Purtătorul de cuvânt al Statului Islamic, ucis într-un nou raid (forţe kurde)

Siria: Purtătorul de cuvânt al Statului Islamic, ucis într-un nou raid (forţe kurde)

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) a fost ucis duminică într-un nou raid efectuat în nordul Siriei, a afirmat un responsabil al forţelor kurde după anunţarea de către Washington a uciderii liderului organizaţiei ultraradicale, Abu Bakr al-Baghdadi, relatează AFP.

Abu Hasan Al-Muhajir a fost "ucis", a declarat pentru AFP un înalt oficial al Forţelor Democratice Siriene (FDS), o alianţă dominată de luptătorii kurzi. El a fost ''luat ca ţintă'' în satul Ain al-Bayda în nordul provinciei Alep, în apropiere de oraşul Jarablos, la graniţa cu Turcia, anunţase anterior pe Twitter comandantul FDS, Mazloum Abdi.

Teroristul Abu Hassan al-Muhajir, braţul drept al lui Abu Bakr al-Baghdadi şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei Daesh, a fost luat ca ţintă", a declarat comandantul Mazloum Abdi pe Twitter folosind acronimul arab al SI.

Această operaţiune a fost efectuată ''în coordonare directă între serviciile de informaţii ale FDS şi armata americană'', a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei