Siria: Un avion de vânătoare rus s-a prăbușit la apuntare pe portavionul "Amiral Kuznețov"

Un avion de vânătoare rusesc de tipul Suhoi-33 s-a prăbușit în mare după ce a ratat aterizarea pe portavionul "Amiral Kuznețov", trimis în Marea Mediterană pentru operațiuni militare în Siria, relatează luni Reuters, AFP și Rain tv, citând o declarație a Ministerului Apărării rus.

Pilotul a reușit să se catapulteze, fiind recuperat de o echipă de salvare. Potrivit agențiilor ruse de presă, incidentul a avut loc sâmbătă.

"După ce a efectuat o misiune de luptă în Siria, avionul de vânătoare Suhoi-33 a depășit pista de aterizare în timp ce încerca să apunteze pe portavionul Amiral Kuznețov", precizează Ministerul Apărării rus într-un comunicat, citat de TASS.

Accidentul a fost cauzat de o "ruptură a cablului", destinat să rețină avioanele care aterizează, agățându-le de cârligul de apuntare, se mai spune în comunicat, potrivit căruia pilotul s-a catapultat la timp și nu a fost rănit.

Acesta este al doilea avion pe care îl pierde marina rusă după sosirea portavionului "Amiral Kuznețov" — singurul portavion deținut de Rusia, care are la bord 41 de avioane și elicoptere — la mijlocul lunii noiembrie în largul coastelor siriene.

La 14 noiembrie, un avion de vânătoare MiG-29K s-a prăbușit în Mediterana tot în momentul în care încerca să aterizeze pe portavion. Ulterior, armata rusă a explicat că incidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice.

De pe "Amiral Kuznețov", trimis să consolideze dispozitivul militar al Rusiei în Siria, au fost lansate lovituri asupra pozițiilor grupărilor jihadiste implicate în conflictul sirian, notează AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Un imbecil

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

5 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…