Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate, indisponibil din cauza unor probleme tehnice

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate, indisponibil din cauza unor probleme tehnice

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului, potrivit unei informări postate, luni, pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

"Astăzi, 10 octombrie, începând cu ora 10,00, sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului. Până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/prescrierii rețetelor/eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", a anunțat sursa citată .

Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în maxim trei zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare, a menționat CNAS.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis