Site-ul Universității Cambridge a fost blocat de avalanșa de accesări pentru teza de doctorat a lui Stephen Hawking

Site-ul Universității Cambridge a fost blocat de avalanșa de accesări pentru teza de doctorat a lui Stephen Hawking

Site-ul Universității Cambridge s-a blocat din cauza avalanșei de accesări de după decizia de a face publică online teza de doctorat a celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking, conform unui anunț al universității dat publicității luni, transmite DPA.

Site-ul s-a blocat încă din prima zi în care s-a permis accesul gratuit la teza de doctorat semnată de Hawking. Documentul de 134 de pagini, cu titlul "Properties of Expanding Universes" (Proprietăți ale universurilor în expansiune) a fost descărcat de peste 60.000 de ori în doar câteva ore după ce a fost făcut public.

Stephen Hawking speră ca accesul liber la această lucrare să-i inspire pe alții nu doar să gândească și să învețe, ci și să împărtășească rezultatele cercetărilor. ''Prin accesul liber la teza mea de doctorat sper să-i inspir pe oamenii din lumea întreagă să privească mai mult către stele, decât spre picioare, să mediteze la locul nostru în Univers și să încerce să înțeleagă cosmosul'', a spus fizicianul.

Teza, pe care marele fizician a scris-o pe când avea 24 de ani, a fost făcută disponibilă tuturor pentru a marca Open Access Week 2017, un eveniment care dorește să atragă atenția asupra importanței comunicării și liberului acces la informații științifice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria