SJU Alba Iulia, parte civilă în dosarul Hexi Pharma. 300.000 de lei, cuantumul sumei solicitate

SJU Alba Iulia, parte civilă în dosarul Hexi Pharma. 300.000 de lei, cuantumul sumei solicitate

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia s-a constituit parte civilă în dosarul Hexi Pharma, solicitând contravaloarea livrărilor din ultimii cinci ani, în cuantum de 300.000 de lei, conducerea unității renunțând să mai acționeze individual în judecată compania, a anunțat, marți, managerul Nicoleta Coșarcă.

'Intenția noastră a fost de a acționa în instanță individual compania respectivă, dar aveam nevoie de un rezultat pe probele noastre ridicate de către Poliție, rezultat pe care nu l-am primit deoarece probele nu au ajuns să fie analizate de către ICECHIM (Institutul Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie — n.r.). Singura soluție pe care am găsit-o a fost să ne constituim parte civilă, ca atare am și comunicat acest lucru. În aceste zile ne-a solicitat Parchetul să trimitem documentele în baza cărora susținem acea valoare pentru care ne-am constituit parte civilă. Este vorba de contravaloarea livrărilor din ultimii cinci ani, în cuantum de 300.000 de lei', a declarat managerul SJU Alba Iulia.

În urmă cu două luni, Nicoleta Coșarcă a afirmat că ia în calcul acționarea în judecată a Hexi Pharma, dacă aceasta va fi găsită vinovată în scandalul dezinfectanților și că îi va consilia și pe pacienți să facă același lucru.

'Noi îi vom da în judecată și le vom cere nu numai daune materiale pentru toată achiziția pe care am făcut-o în perioada asta, cu dobânzi, penalități, ci și daune morale, nouă și pacienților noștri. Voi învăța și pacienții noștri (...) care au suferit infecții, îi voi învăța și îi voi consilia pe pacienți să se îndrepte împotriva lor (companiei Hexi Pharma — n.r.)', a declarat, în 10 mai, într-o conferință de presă, managerul SJU Alba Iulia.

Coșarcă a mai susținut atunci că dacă produsele au fost diluate, atunci SJU Alba Iulia se va îndrepta direct împotriva companiei. 'Nu ne vom constitui parte civilă. Îi vom da în judecată', a spus managerul SJU Alba Iulia, la momentul respectiv.

SJU Alba Iulia s-a aflat pe lista spitalelor din România unde au fost descoperite probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziției ministrului Sănătății.

AGERPRES / (A, AS — autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”