SJU Piatra-Neamţ: Secţiile ATI aveau avizul DSP; aparatura care a declanşat incendiul era nouă

SJU Piatra-Neamţ: Secţiile ATI aveau avizul DSP; aparatura care a declanşat incendiul era nouă

Secţiile de Anestezie Terapie Intensivă ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ aveau avizul DSP, a declarat, duminică, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, conducerea unităţii sanitare.

"Ca urmare a unor speculaţii făcute în spaţiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secţiei de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienţi pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secţii ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcţională şi se află într-o zonă diferită faţă de cea în care s-a produs incendiul", se arată în comunicatul de presă al SJU Piatra-Neamţ.

Aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an, mai precizează comunicatul.

Prefectul George Lazăr a declarat că secţia ATI a fost mutată, în ziua incendiului, de la etajul 3 la etajul 2 al spitalului, fără ca DSP Neamţ să fie informat sau să se solicite un aviz în acest sens. AGERPRES/(A, AS - autor Gabriel Apetrii, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”