SJU Piteşti: Toate cele 12 paturi ale unităţii mobile de terapie intensivă sunt ocupate

SJU Piteşti: Toate cele 12 paturi ale unităţii mobile de terapie intensivă sunt ocupate

Toate cele 12 paturi ale unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti sunt ocupate, au anunţat, duminică, reprezentanţii unităţii medicale.

"Pe data de 5 august, patru pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus au ajuns să fie trataţi în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă (...). Azi, unitatea funcţionează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate", se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Conform sursei citate, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale sunt ocupate 13 din cele 15 paturi disponibile.

"Astfel, toate cele 25 de paturi de Terapie Intensivă la care facem referire sunt ocupate de pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilaţi mecanic", se precizează în comunicat.

Unitatea mobilă de terapie intensivă, amplasată în curtea SJU Piteşti, a devenit funcţională pe data de 31 iulie, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare şi s-a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Construită pe structura unui TIR, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de Terapie Intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate, pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică.

În judeţul Argeş s-au înregistrat, potrivit datelor comunicate duminică de autorităţi, 71 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 4.062. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari