Slovacia, Canada și Estonia sunt printre țările care pot da viitorul șef NATO. Cine se află în lista de favoriți

Slovacia, Canada și Estonia sunt printre țările care pot da viitorul șef NATO. Cine se află în lista de favoriți

Slovacia, Canada și Estonia se numără printre țările care ar putea oferi următorul Secretar General NATO. Cei de la The New York Times au făcut un top al favoriților care l-ar putea înlocui pe Jens Stoltenberg.

Slovacia, Canada și Estonia sunt printre țările care pot da viitorul șef NATO

Unul dintre principalii favoriți este o femeie. Chrystia Freeland, în vârstă de 54 de ani, este o fostă jurnalistă care în prezent ocupă funcția de viceprim-ministru și ministru de Finanțe al Canadei. Deși se află peste ocean, Freeland are numeroase avantaje care o fac una dintre favoriții la preluare șefiei NATO.

O altă favorită, de această dată de pe continentul european, este Kaja Kallas, prim-ministrul Estoniei. De asemenea, din Slovacia Zuzana Caputova este o candidată cu șanse mari, potrivit analizei The New York Times. Președinta Slovaciei a câștigat în urmă cu 3 ani alegerile cu 58% din voturi devenind prima femeie președinte din istoria țării.

Și o fostă președinte de țară, Kolinda Grabar-Kitarovic, este una dintre candidatele înscrise pe lista scurtă, cu o lungă carieră diplomatică și chiar cu experiență la nivelul NATO, ocupând în trecut funcția de secretar general adjunct NATO pentru diplomație publică, notează Digi24 .

Ministrul apărării din Regatul Unit, Ben Wallace, este pe lista favoriților, acesta având o carieră militară vastă. Oricine va prelua fotoliul de șef al NATO, va avea una din cele mai dificile misiuni într-un moment critic al alianței.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”