Slovacia: Fostul premier Fico a plecat de la congresul partidului Smer pentru a primi îngrijiri medicale

Slovacia: Fostul premier Fico a plecat de la congresul partidului Smer pentru a primi îngrijiri medicale

Fostul premier slovac Robert Fico a părăsit sâmbătă congresul anual al partidului Smer (social-democrat), aflat la guvernare şi pe care încă îl conduce, pentru a primi îngrijiri medicale, transmite Reuters, citând presa slovacă.

'Am o foarte mare problemă cu tensiunea arterială, merg la spital', le-a spus Fico reporterilor înainte de a părăsi centrul de congrese Incheba din Bratislava, după cum a relatat cotidianul Dennik N.

Robert Fico, în vârstă de 55 de ani, a fost supus unei operaţii la inimă în aprilie 2016.

Fico a fost inculpat joi pentru rasism în urma sprijinului acordat unui fost deputat de extremă dreapta care şi-a pierdut mandatul parlamentar din cauza unor declaraţii privind minoritatea roma din Slovacia.

Dacă va fi găsit vinovat de justiţie, ex-premierul ar putea fi condamnat la până la 5 ani de închisoare.

Fico a fost prim-ministru în zece din cei 12 ani care i-au precedat demisia în 2018, în urma unor ample proteste împotriva corupţiei, declanşate de asasinarea unui tânăr jurnalist de investigaţii şi a logodnicei acestuia.

Procesul pentru aceste asasinate, în care vor fi judecaţi un important om de afaceri slovac şi alţi trei inculpaţi, va începe pe 19 decembrie.

Alegătorii slovaci sunt chemaţi la urne pe 29 februarie 2020. Potrivit sondajelor, Smer continuă să fie cel mai popular partid, dar sprijinul faţă de el este în scădere, pe fondul ascensiunii partidelor antisistem şi de extremă dreapta.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...