Slovacia: Manifestație împotriva corupției la Bratislava

Slovacia: Manifestație împotriva corupției la Bratislava

Circa 5.000 de slovaci, în principal tineri, au manifestat marți la Bratislava pentru a cere plecarea ministrului de interne, insuficient de activ, potrivit lor, în lupta contra corupției, transmite AFP.

În timpul acestei manifestații, una din cele mai importante din ultimii ani, participanții au scandat sloganuri împotriva premierului Robert Fico, de stânga.

Ei au cerut totodată demisia ministrului de Interne, Robert Kalinak, a șefului poliției, Tibor Gaspar, și a șefului unei unități speciale a parchetului însărcinată cu lupta contra corupției, Dusan Kovacik.

Manifestația a fost organizată la chemarea a doi studenți, David Straka și Karolina Farska.

"Corupția este una din cele mai mari probleme ale Slovaciei. Banii noștri dispar în buzunarele oligarhilor", a declarat aceasta din urmă.

Manifestația a fost susținută de președintele slovac, Andrej Kiska, critic deschis al prim-ministrului. "Dacă noi rămânem tăcuți, nimic nu se va schimba aici", a declarat el recent cotidianului Dennik N.

Conform unui raport recent al Transparency International Slovakia, această țară cu 5,4 milioane de locuitori, membră a zonei euro, este a 7-a cea mai coruptă din Uniunea Europeană.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!