Slovacia: Poliția a deschis focul asupra unor migranți care încercau să fugă cu o mașină; o femeie a fost rănită

Slovacia: Poliția a deschis focul asupra unor migranți care încercau să fugă cu o mașină; o femeie a fost rănită

Poliția slovacă a rănit o femeie când a deschis focul asupra unui grup de migranți care încercau să fugă cu o mașină, relatează luni DPA.

Potrivit agenției Tasr, poliția vamală a ordonat unui număr de patru mașini să oprească luni pentru un control la Velky Meder, la sud-est de capitala Bratislava și în apropiere de granița cu Ungaria, dar unul dintre șoferi a încercat să fugă, în mașină fiind patru migranți.

Poliția a refuzat să facă vreun comentariu. Un purtător de cuvânt al spitalului din apropiere a confirmat faptul că o femeie de 26 de ani din Siria este într-o stare stabilă, după o intervenție chirurgicală, în cursul căreia i-a fost extras un glonț ce o nimerise în spate.

Autoritățile slovace au indicat anterior că traficanți din Germania urmează o rută prin Slovacia și Cehia pentru a ocoli granița, strict controlată, dintre Ungaria și Austria.

Slovacia și alte țări est-europene sunt ostile migranților, al căror număr a explodat anul trecut, și ele au contestat o schemă a Uniunii Europene de redistribuire a solicitanților de azil în UE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 De citit, de știut