Slovacia: Poliția a deschis focul asupra unor migranți care încercau să fugă cu o mașină; o femeie a fost rănită

Slovacia: Poliția a deschis focul asupra unor migranți care încercau să fugă cu o mașină; o femeie a fost rănită

Poliția slovacă a rănit o femeie când a deschis focul asupra unui grup de migranți care încercau să fugă cu o mașină, relatează luni DPA.

Potrivit agenției Tasr, poliția vamală a ordonat unui număr de patru mașini să oprească luni pentru un control la Velky Meder, la sud-est de capitala Bratislava și în apropiere de granița cu Ungaria, dar unul dintre șoferi a încercat să fugă, în mașină fiind patru migranți.

Poliția a refuzat să facă vreun comentariu. Un purtător de cuvânt al spitalului din apropiere a confirmat faptul că o femeie de 26 de ani din Siria este într-o stare stabilă, după o intervenție chirurgicală, în cursul căreia i-a fost extras un glonț ce o nimerise în spate.

Autoritățile slovace au indicat anterior că traficanți din Germania urmează o rută prin Slovacia și Cehia pentru a ocoli granița, strict controlată, dintre Ungaria și Austria.

Slovacia și alte țări est-europene sunt ostile migranților, al căror număr a explodat anul trecut, și ele au contestat o schemă a Uniunii Europene de redistribuire a solicitanților de azil în UE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”