Slovacia şi-a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul trecut şi prezent, acordat de România

Slovacia şi-a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul trecut şi prezent, acordat de România

Secretarul general din cadrul ministerului slovac al apărării, Peter Kozak, s-a întâlnit luni cu Principele Radu al României, a informat TASR care citează departamentul de presă al ministerului de la Bratislava.



Întâlnirea a avut loc în marja vizitei oficiale a unei delegaţii române în Slovacia care va comemora moştenirea soldaţilor români căzuţi în luptă în timpul eliberării Slovaciei în timpul celui de-al doilea război mondial.



Aproximativ 240.000 de soldaţi români au eliberat aproape o treime din teritoriul Slovaciei de sub ocupaţia nazistă, iar 13.000 dintre ei şi-au pierdut viaţa.



"Slovacia nu a uitat ajutorul istoric pe care l-a primit de la armata regală română. Fie ca luptătorii săi să se odihnească în pace. În mod asemănător, nu uităm de ajutorul în lupta împotriva COVID-19. Suntem recunoscători pentru răspunsul prompt al României la cererea noastră, deoarece a trimis o echipă medicală numeroasă care a făcut o treabă excelentă la Institutul Naţional de Boli Cardiovasculare (NUSCH) din Bratislava", a declarat Kozak.



Oficialul slovac a adăugat că ţara sa a oferit, la rândul său, ajutor umanitar României ca răspuns la solicitarea transmisă prin intermediul mecanismului de apărare civilă al UE.



"Este o dovadă a parteneriatului continuu, pe care putem construi şi în domeniile securităţii şi apărării", a adăugat Peter Kozak. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?