Slovenia şi România, ţările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor de construcţii în luna iulie

Slovenia şi România, ţările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor de construcţii în luna iulie

Lucrările de construcţii au scăzut în Uniunea Europeană, în luna iulie comparativ cu luna iunie, iar România se numără printre ţările cu cel mai mare declin al lucrărilor de construcţii de la o lună la alta, arată datele publicate, vineri, de Eurostat.

Conform acestor date, lucrările de construcţii au scăzut cu 0,1% în UE de la o lună la alta, în timp ce în zona euro au înregistrat un avans de 0,1%. În rândul statelor membre UE, cele mai importante reduceri au fost înregistrate în Slovenia (minus 3,9%) şi România (minus 3,5%). Declinul înregistrat de România în luna iulie vine după un avans de 0,5% înregistrat în luna iunie comparativ cu luna mai.

În ritm anual, luna iulie 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 3,3% în zona euro şi cu 3,8% în Uniunea Europeană. Şi în acest acest caz, România este printre ţările unde lucrările de construcţii au scăzut în ritm anual, cu 1,2%, alături de Slovacia (minus 1,4%), Belgia (minus 3,8%), Slovenia (minus 8%) şi Spania (minus 13,2%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, în iulie 2021 faţă de iulie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută (-2,4%), dar s-a majorat ca serie ajustată (+0,3%).

Tot potrivit INS, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu datele consemnate în aceeaşi perioadă din 2020, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, ca serie brută, cu 4,4%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 3,1%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…