Slovenia va reduce intrarea migranților, anticipând restricțiile Austriei

Slovenia va reduce intrarea migranților, anticipând restricțiile Austriei

Slovenia va reduce intrarea migranților pe teritoriul ei, anticipând măsuri similare din partea Austriei, a anunțat duminică Ministerul de Interne într-un comunicat. Cei doi membri ai UE și zonei Schengen au devenit una dintre principalele rute de tranzit pentru migranții ce traversează Balcanii în direcția Europei de Vest, amintește France Presse.

Austria, care a continuat să-și înăsprească poziția în criza migrației în ultimele săptămâni, a declarat, duminică, că va anunța în această săptămână restricții de intrare la principalul post de frontieră cu Slovenia.

Anticipând aceste măsuri, Ministerul sloven de Interne a anunțat, duminică, că restricționează intrările pe teritoriul sloven.

Potrivit televiziunii de stat, restricțiile ar urma să intre în vigoare luni dimineață și numărul de migranți ce trec în Austria prin punctul de frontieră de la Sentilj va putea fi redus la 1.000 pe zi.

"Am informat Croația, care a transmis altor două țări (Serbia și Macedonia) aflate pe ceea ce se numește ruta Balcanilor de Vest", a declarat ministerul sloven într-un comunicat.

Hermann Muhr, purtătorul de cuvânt al Ministerului austriac de Interne, a confirmat duminică pentru AFP că ''o serie de măsuri restrictive vor fi anunțate în această săptămână, inclusiv o cotă zilnică de migranți, în conformitate cu ceea ce Germania deja este pe punctul de a face".

Guvernul austriac și-a anunțat intenția în ianuarie de a limita la 37.500 numărul solicitanților de azil acceptați în Austria în 2016, de două ori mai puțin decât 90.000 anul trecut, amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia