SLUGA a depus sesizarea la CCR! Dorneanu este cel care a SEMNAT legea, în 2001!

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, pentru News.ro, ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea privind Legea 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate. Amintim ca, din cauza acestei legi, Liviu Dragnea nu poate ocupa legal functia de premier, deoarece a fost condamnat definitiv in dosarul Referendumul.

*** Citeste contestatia depusa de Avocatul Poporului la CCR

Acest articol prevede: ”Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 4 alin. (1)”.

Amănunt incredibil!

Ce se va întâmpla la Curte e interesant, mai ales dacă ne uităm la situaţia expusă de Răzvan Orăşanu pe pagina lui de Facebook.

„Legea 90/2001, cea legata de organizarea si functionarea guvernului, cea care nu ii permite dlui Dragnea sa fie in Guvern, este semnata... de cine este semnata? De presedintele Camerei Deputatilor Valer Dorneanu (pentru presedintele Senatului de atunci a semnat altcineva), acum mai bine de 15 ani.

A fost si votata de deputatul Dorneanu, din cate inteleg din contextul acelor vremuri. In urma sesizarii de maine dimineata a Avocatului Poporului constitutionalitatea legii cu pricina va fi dezbatuta de Curtea Constitutionala, condusa de acelasi Valer Dorneanu. Adica Valer Dorneanu va opina daca legea semnata de Valer Dorneanu in numele Camerei Deputatilor este constitutionala si daca deputatul Dorneanu a votat pentru o lege neconstitutionala sau nu acum 15 ani. Daca nu e constitutionala si se va decide ca penalii sunt liberi sa devina ministrii, Valer Dorneanu (presedintele Curtii Constitutionale) trebuie sa ii traga la raspundere pe parlamentarului Dorneanu, profesor doctor in Drept la Universitatea Bucuresti din 1999 pentru ca a votat o lege neconstitutionala, ca parte a majoritatii PSD de atunci.

Curat constitutional, coane Fanica!

P.S. Judecatorii obisnuiti au o procedura de a se suspenda in cauze unde ar putea exista un conflict de interese (in acest caz, nu te poti pronunta independent pe o speta pe care ai semnat-o si la a carei votare ai contribuit), in cazul Curtii nu exista o astfel de procedura, din cate inteleg.”

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Cercetătorii chinezi au descoperit niveluri scăzute de anticorpi la pacienţi vindecaţi de coronavirus

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan