Sluga lui Dragnea, UMILITĂ de șefa DNA! S-a dus repede la Antena 3 s-o pârască!

Sluga lui Dragnea, UMILITĂ de șefa DNA! S-a dus repede la Antena 3 s-o pârască!

Sluga lui Dragnea, umilită de șefa DNA! S-a dus repede la Antena 3 s-o pârască! În 14 februarie, Carmen Dan transmitea un comunicat penibil prin care anunța că îi cere Laurei Codruța Kovesi să revoce detașările a doi polițiști de la DNA Ploiești acuzați de celebra familie de „pictori” Cosma. Procurorul șef al DNA i-a răspuns astăzi ministrului de Interne că potrivit OUG 43/2002 nu dorește să revoce detașarea celor doi. Carmen Dan a anunțat că se va gândi la o soluție juridică.

În 14 februarie, Carmen Dan transmitea un comunicat penibil prin care anunța că îi cere Laurei Codruța Kovesi să revoce detașările a doi polițiști de la DNA Ploiești acuzați de celebra familie de „pictori” Cosma.

Iată comunicatul:

„Având în vedere aspectele apărute în spațiul public, ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului șef DNA revocarea detașării din funcție a celor doi polițiști care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova.

Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela. Potrivit OUG 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție revocarea din funcție, înaintea împlinirii termenului de detașare, a polițiștilor de poliție judiciară detașați la DNA se face prin ordin motivat al procurorului șef.”

În mod total previzibil, procurorul șef al DNA i-a răspuns astăzi ministrului de Interne că potrivit OUG 43/2002 nu dorește să revoce detașarea celor doi. Carmen Dan a anunțat că se va gândi la o soluție juridică.

„Am primit un răspuns. Că nu se aprobă detaşarea. Se invocă acelaşi text de lege pe care l-am invocat noi pentru analizarea încetării detaşării. Ne vom gândi la o soluţie juridică. Evident, cred că era o dovadă de transparenţă decizională pentru a permite angajatorului să dispună verificările necesare asupra celor doi poliţişti.”, a spus Carmen Dan la Antena 3.

Întrebată astăzi de Antena 3 ce se mai aude cu cererea transmisă, Carmen Dan a spus că Laura Codruța Kovesi nu a aprobat detașarea deși ea îi ceruse procurorului șef să revoce detașarea:

„Am primit un răspuns. Că nu se aprobă detaşarea. Se invocă acelaşi text de lege pe care l-am invocat noi pentru analizarea încetării detaşării. Ne vom gândi la o soluţie juridică. Evident, cred că era o dovadă de transparenţă decizională pentru a permite angajatorului să dispună verificările necesare asupra celor doi poliţişti.”, a spus Carmen Dan, potrivit Antena 3.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...