Slugă până la capăt/Radu Tudor a ordonat, Victor Ponta s-a conformat-Pactul de coabitare a fost anulat

Slugă până la capăt/Radu Tudor a ordonat, Victor Ponta s-a conformat-Pactul de coabitare a fost anulat

Miercuri de dimineaţă, Radu Tudor, partenerul lui Raed Arafat în afacerea SMURD şi slugoi principal la Antena3, i-a ordonat pe blog lui Victor Ponta să denunţe Pactul de Coabitare. Iar Ponta l-a ascultat. Fără să crâcnească. Mâine ce i-o mai cere Radu Tudor?

Iată solicitarea lui Radu Tudor. Plasată, bineînţeles, pe dcnews.ro.

Radu Tudor: Aveți curaj, dle Victor Ponta?

Radu Tudor are o solicitare extremă pentru Victor Ponta. Acesta îi cere premierului să rupă pactul de coabitare semnat cu Traian Băsescu, după ce președintele țării a recunoscut că l-a păcălit pe Victor Ponta.

 "Delirul prezidențial se manifestă în forma sa extremă, tremens, în ultimele 5 luni de mandat. Individul amenință, denigrează, spumegă, este exoftalmic de furie", își începe postarea Radu Tudor pe blog.

"Dă ordine, spune cine să da și cine să ba, separă el apele între bine și rău. E ca un zeu, bahic și aruncător de fulgere.

Voiculescu trebuie să intre la pușcărie pentru că așa vrea el, la prezidențiale să aibe șanse cine vrea el, Ponta e vai de capul lui și a fost păcălit cu pactul de coabitare.

Pe scurt, toți în țara asta sunt proști, numai el, șmecherul bufurilor politice e deștept.

Apropo de coabitare, am o întrebare simplă și directă : domnule prim ministru Victor Ponta, cât de mult vreți să vă mai compromiteți prin coabitarea cu acest personaj sulfuros, dăunător democrației? Nu e de ajuns că vă face în fel și chip, spunând public faptul că pactul a fost o păcăleală trasă dumneavoastră? De ce insistați să vă umiliți în fața unei figuri atât de triste și grețoase precum Traian Băsescu?

Aveți curaj să rupeți în public pactul cu Traian Băsescu? Sau mai aveți rezerve de suportabilitate nebănuite? Eu (și cred că foarte mulți din țara asta) nu mai avem răbdare.

Scadența se apropie odată cu alegerile prezidențiale", conchide jurnalistul pe blog.

În ceea ce ne priveşte, am considerat acest aşa-zis pact o porcărie politică numai bună să caracterizeze starea de dezastru şi de lipsă de caracter în care se zbate clasa politică. Gestul reflex al lui Ponta, de a executa un ordin de la R. Tudor este însă înspăimântător...

Iată şi scrisorica lui Ponta către Băsescu. Debordează de sinceritate şi credibilitate!!!! 

SCRISOARE DESCHISĂ

 Domnule preşedinte

Am luat act de declaraţiile dumneavoastră, din data de 05 august 2014, conform cărora Pactul de colaborare instituţională a reprezentat ”o păcăleală”. Pe această cale, vă reamintesc ceea ce aţi afirmat, ca răspuns la întrebarea unui jurnalist cu privire la acest document: ”Da, l-am păcălit pe Victor Ponta cu pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea să nici nu discute cu mine…”.

Acest document a fost semnat de mine din dorinţa de a evita o nouă criză politică şi pentru a da un semnal că în România instituţiile pot funcţiona normal, indiferent de persoanele care le conduc. Vă readuc aminte că, în acea perioadă, tocmai dumneavoastră aţi fost cel care aţi prezentat documentul, în public, liderilor europeni, printre care preşedintelui de atunci al Comisiei Europene şi preşedintelui Parlamentului European, dar şi ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti. Acest document a fost adus la cunoştinţă partenerilor României, ca o dovadă că suntem capabili să asumăm regulile democratice şi să veghem la buna funcţionare a instituţiilor.  

Eu rămân în continuare convins că, în orice situaţie politică şi dincolo de orice dispută personală, preşedintele şi prim-ministrul trebuie să colaboreze pentru binele public. Din păcate, dumneavoastră aţi arătat în mod repetat că nu sunteţi interesat de acest lucru.

Ţinând cont de declaraţiile pe care le-aţi făcut în data de 05 august, amintite anterior, devine evident că Pactul de colaborare instituţională nu mai produce efectele politice şi instituţionale pentru care a fost întocmit. În urma afirmaţiilor pe care le-aţi făcut public în ziua de marţi, devine clar pentru toţi românii, dar şi pentru partenerii noştri că aţi semnat acest document cu rea-credinţă, fără a vă asuma în realitate principiile sale.

Prin urmare, vă aduc la cunoştinţă pe această cale faptul că, în actualele condiţii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare instituţională semnat în decembrie 2012.  

Victor Ponta, prim-ministru al Guvernului României

 Şi replica Administraţiei Prezidenţiale

Referitor la scrisoarea prim-ministrului României, domnul Victor-Viorel Ponta, trimisă miercuri, 6 august a.c., președintelui României, domnul Traian Băsescu, potrivit căreia nu mai poate considera valabil Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României, purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declarație:

„Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta dată și continuă să spună minciuni într-un document oficial cu antetul Guvernului României. 

În scrisoarea prin care denunță Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României citează, în mod mincinos, o declarație care ar fi fost făcută de președintele României, domnul Traian Băsescu, marți, în cadrul emisiuniii «Evenimentul zilei» de la postul B1 TV: «Da, l-am păcălit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea să nici nu discute cu mine…». Oricine a urmărit emisiunea de marți, în care domnul președinte Traian Băsescu a facut declarațiile la care se referă prim-ministrul României, poate observa noua minciună transmisă astăzi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta.

Pentru corecta informare a cetățenilor reproducem citatul corect cu declarația domnului președinte Traian Băsescu făcută în emisiunea de ieri: 

«Domnul președinte Traian Băsescu: Pentru că eu nu i-am făcut lui Monica Macovei ce mi-a făcut ea. Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta, am reuşit să semnez cu el acel celebru Pact de…

Domnul Mircea Marian: Vreţi să spuneţi că l-aţi păcălit?

Domnul președinte Traian Băsescu: Da, da, a fost un politician mai slab decât mine.

Domnul Dan Andronic: Aţi fost un negociator mai bun decât el.

Domnul președinte Traian Băsescu: Am fost negociator mai bun decât el. Şi l-aţi văzut cum e în faţa mea… (…)»

De aici rezultă că termenul «păcălit» a fost utilizat de jurnalistul Mircea Marian și nu de domnul președinte Traian Băsescu.

Pe lângă minciuna din declarația pe care i-o atribuie domnului președinte Traian Băsescu, trebuie remarcat că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta răspunde solicitării făcute de stăpânii domniei sale de la Antena 3 prin jurnalistul Radu Tudor.

Domnul președinte Traian Băsescu îi recomandă domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să se mai gândească dacă, într-adevăr, dorește denunțarea Acordului de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României.”.

Departamentul de Comunicare Publică 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...