Slugă pe față la PSD! Toader va scrie „posibila” sesizare a CCR pentru conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României din cauza refuzului de a-i revoca pe cei doi miniștri

Slugă pe față la PSD! Toader va scrie „posibila” sesizare a CCR pentru conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României din cauza refuzului de a-i revoca pe cei doi miniștri

Slugă pe față la PSD! Toader va scrie „posibila” sesizare a CCR pentru conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României din cauza refuzului de a-i revoca pe cei doi miniștri.
 
Prezent la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, ministrul justiției, Tudorel Toader, a arătat că unul dintre subiectele de discuţie s-a referit la „calea de urmat”, după ce preşedintele Iohannis a refuzat să semneze decretul pentru doi miniştri validaţi de conducerea PSD, potrivit Agerpres.

„Un subiect discutat – cel pe care îl ştiţi de la anterioara prezenţă a mea aici, care este calea de urmat pornind de la împrejurarea faptului că doi miniştri au fost refuzaţi pentru a fi numiţi în Guvernul României. (…) Mi-am menţinut punctul de vedere. Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, pe de o parte, şi preşedintele Republicii pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv de semnare a miniştrilor propuşi. (…) Posibila sesizare, dacă va veni, va veni de la Guvern – parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier”, a declarat ministrul Justiţiei la Parlament.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /