Smaranda, unul dintre simbolurile protestelor Rezist, a murit la 18 ani

Smaranda, unul dintre simbolurile protestelor Rezist, a murit la 18 ani

Smaranda Cărare, o tânără din București care s-a făcut remarcată la protestele #Rezist din Piața Victoriei, a murit la doar 18 ani. Ea a devenit cunoscută în toată țara după ce a fost fotografiată cu un caiet în mână pe care a scris „Am chiulit pentru acest protest!”

„S-a dus Smaranda. A plecat în lumea zânelor cu păr de soare, lăsându-ne la fel de ticăloși, neputincioși, meschini, indiferenți, sinecuriști mărunți și în genunchi. Țara asta nu i-a dat nicio șansă! Țara asta proastă care găsește mereu milioane pentru referendumuri, pomeni și catedrale, iar pe cei mai nevinovați dintre oameni îi trimite la moarte! Roxana, mama greu încercată a îngerului, pur și simplu nu am cuvinte…”, a anunțat Camelia Tabacu, pe contul său de Facebook.

Smaranda a fost elevă a Colegiului Național I. L. Caragiale din București și a fost diagnosticată cu Sarcomul Ewing, o formă cruntă de cancer, la radius (osul lung), la mâna dreaptă.

Ea a fost operată la finalul anului 2017,  însă boala a recidivat.

„A început curele de chimioterapie imediat ce organismul ei a putut fi restabilit pentru un astfel de tratament. Din păcate, umărul ei a fost grav afectat. Tumora este încă prezentă pe os, dar are toate şansele să se refacă şi să scape de ea printr-o nouă operație chirurgicală, în care i se va proteza umărul”, povesteau părinții ei pe pagina de donații.

Smaranda Cărare a fost înmormântată astăzi la cimitirul Bellu ortodox.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski