Snooker: Englezul Mark Selby, campion mondial pentru a doua oară consecutiv

Snooker: Englezul Mark Selby, campion mondial pentru a doua oară consecutiv

Englezul Mark Selby s-a impus cu 18-15 în fața scoțianului John Higgins în finala Campionatului Mondial de snooker, care a avut loc la Sheffield, câștigând astfel al doilea său titlu mondial consecutiv și al treilea din cariera sa, scrie BBC.

Selby s-a alăturat astfel lui Steve Davis, Stephen Hendry și Ronnie O'Sullivan, jucători care au reușit să câștige titluri mondiale consecutive.

Jucătorul englez a câștigat un premiu record, în valoare de 375.000 lire sterline, conduce în clasamentul mondial pentru a 116-a săptămână și și-a luat revanșa în fața lui Higgins, după înfrângerea din 2007.

''A avea trei titluri mondiale este de necrezut și să fiu unul dintre cei patru jucători care l-au câștigat consecutiv pentru mine era un vis'', a spus campionul mondial la snooker.

În vârsta de 33 de ani, englezul Mark Selby l-a învins pe Higgins (41 ani), după o finală memorabilă, în care a revenit spectaculos de la 4-10 la 16-12, impunându-se apoi cu 18-15.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale