Snooker: Galezul Mark Williams a câştigat un nou titlu mondial, după o pauză de 15 ani

Snooker: Galezul Mark Williams a câştigat un nou titlu mondial, după o pauză de 15 ani

Galezul Mark Williams a câştigat al treilea său titlu mondial şi primul după o pauză de 15 ani, după ce l-a învins pe scoţianul John Higgins cu 18-16 în finala Campionatului Mondial de snooker, disputată ca în fiecare an la Crucible Theatre din Sheffield, relatează Reuters.

Williams, la 43 ani, devine cel mai vârstnic campion mondial din 1978, când Ray Reardon cucerea titlul mondial la 45 de ani. Galezul a mai obţinut titlul mondial în 2000 şi 2003. Finala a fost cea mai echilibrată din 2005, când Shaun Murphy îl învingea pe galezul Matthew Stevens cu acelaşi scor (18-16).

Higgins, 42 ani, care lupta pentru al 5-lea său titlu mondial, a revenit de la 10-15 la 15-15, dar în final, Williams a fost mai inspirat şi a câştigat finala cu 18-16 şi un nou trofeu după o aşteptare de 15 ani.

''Anul trecut mă gândeam serios să renunţ, dar acum jocul meu este la un nivel destul de bun'', a declarat Williams, care a fost convins de soţie să continue. În 2017, galezul ratase calificarea la Campionatul Mondial. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”