Snookerul are un nou „rege“: Luca Brecel, parcurs fabulos la Crucible

Snookerul are un nou „rege“: Luca Brecel, parcurs fabulos la Crucible

Belgianul Luca Brecel a devenit primul campion mondial la snooker care nu provine dintr-o ţară a Commonwealth-ului, învingându-l în finală pe englezul Mark Selby, o performanţă istorică într-o disciplină dominată, în mod tradiţional, de britanici.

Luca Brecel

Brecel (26 ani), numărul 10 mondial, a reuşit să se impună cu 18 "frames" la 15 în faţa lui Selby (nr. 2), cvadruplu campion mondial, la capătul unei finalei în patru sesiuni, care s-a întind pe durata a două zile, duminică şi luni, la Crucible Theatre din Sheffield (Anglia), templul snooker-ului.

Cel care a devenit la 17 ani, în 2012, cel mai tânăr jucător care a disputat turneul mondial, nu a depăşit niciodată primul tur în precedentele sale cinci participări. Pentru a ajunge în finală, Brecel a reuşit în special performanţa de a-l elimina în sferturile de finală pe Ronnie O'Sullivan, deţinătorul titlului şi septuplu campion mondial.

În semifinale, Luca Brecel a reuşit cea mai spectaculoasă revenire din istoria turneului: condus cu 5-14, el s-a impus cu 17-15. În finală, belgianul s-a aflat tot timpul la conducere, reuşind astfel să scrie istorie în snooker.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...