Numărul unu mondial în circuitul feminin și triplă câștigătoare de Grand Slam, Ashleigh Barty a anunțat că se va retrage din tenisul profesionist la doar 25 de ani. Australianca a făcut anunţul pe reţelele de socializare miercuri, spunând că pleacă "pentru îndeplinirea altor vise”.

Ashleigh Barty, campioana la Australian OpenFoto: Twitter - Australian Open

„Mă voi retrage din tenis. E prima dată când o zic cu voce tare, e greu de spus”, a spus Barty.

„Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar că în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect", a spus ea într-un videoclip, potrivit News.ro

„Sunt recunoscătoare pentru to ce mi-a oferit tenisul, mi-a dăruit toate visele mele. Dar acum e momentul să fac un pas în spate și să urmăresc alte vise”, a spus Ashleigh.

Barty a câştigat primul ei Grand Slam la Rolanda Garros în 2019, iar în 2021 s-a impus la Wimbledon.

În ianuarie, ea a devenit prima jucătoare australiană care a câştigat titlul de simplu masculin sau feminin de la Australian Open în 44 de ani.

„Nu eram sigur cum să vă împărtăşesc această veste, aşa că am rugat-o pe buna meu prietenă Casey Dellacqua să mă ajute”, a spus Barty miercuri.

Ashleigh Barty: „Din punct de vedere fizic nu mai am nimic de dat”

„Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mândră şi împlinită. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună", a mai spus ea.

Barty a adăugat că a „din punct de vedere fizic nu mai am nimic de dat”.

Şeful WTA, Steve Simon, a spus că Barty este „unul dintre marii campioni” şi că i se va duce dorul

„Ashleigh Barty, cu semnătura ei slice backhand, completată de a fi concurentul suprem, a fost mereu un exemplu prin profesionalismul neclintit şi sportivitatea pe care le-a adus la fiecare meci”, a spus el într-un comunicat.

Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat 23,829,071 de dolari din tenis.

Ea are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA.