ȘOC în PSD! Dragnea și-a numit, „pe bilețele”, 68 de secretari de stat în Guvern! Terente câștigă teren! Nou CExN pe 29 ianuarie!

ȘOC în PSD! Dragnea și-a numit, „pe bilețele”, 68 de secretari de stat în Guvern! Terente câștigă teren! Nou CExN pe 29 ianuarie!

Dragnea și-a numit, „pe bilețele”, 68 de secretari de stat în Guvern! Terente câștigă teren! Nou CExN pe 29 ianuarie, la Iași! A fost dezastru pentru Dragnea în Comitetul Executiv. Bădălău a venit cu o listă și a început să citească numele celor numiți de Dragnea, „pe bilețele”, în Guvern. Dragnea s-a enervat și i-a reproșat că nu e la televizor, că nu spectacol de circ, că e ședință de partid. 

UPDATE/Mihai Tudose: Nu renunt la ideea restructurarii, o voi propune la sfarsitul lunii

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seara, la finalul reuniunii conducerii PSD, ca nu renunta la ideea restructurarii Guvernului si va face propuneri "in amanunt" la o noua reuniune a Comitetului executiv al social-democratilor, la Iasi, la sfarsitul lunii.

"Restructurarea nu se putea face azi", a precizat Tudose, la iesirea din sediul PSD.

"Nu, nu renunt la idee (a restructurarii), o voi propune in amanunt partidului la CEX-ul de la Iasi, la sfarsitul lunii", a precizat primul ministru.

*** De notat ca Tudose nu a mai iesit alaturi de Liviu Dragnea pentru a da declaratii presei, asa cum o facea de obicei.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se vede încolțit în ședința PSD de către cei din tabăra lui Mihai Tudose. Se pune în mișcare un plan vechi de câteva luni, care prepune preluarea treptată a puterii din mâinile lui Liviu Dragnea.

Surse din PSD ne-au precizat că în ședința Comitetului Executiv lui Liviu Dragnea i s-a reproșat că a adus prea mulți oameni din Teleorman în Guvern și în instituțiile subordonate Executivului. Cel mai vocal ar fi fost președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, aprobat de premierul Mihai Tudose, cel care confirmă că Guvernul a devenit un paradis al celor din Teleorman.

Aceste reproșuri la adresa lui Liviu Dragnea au un alt substrat. Liderii PSD, împreună cu Mihai Tudose se pregătesc de evaluarea secretarilor de stat și cel mai probabil vor încerca să îi mazilească pe oamenii lui Liviu Dragnea.

Marele trofeu râvnit de liderii PSD din tabăra lui Mihai Tudose este Carmen Dan, ministru de Interne și cel mai fidel ministru al lui Liviu Dragnea.

Sursele noastre susțin că Liviu Dragnea a fost luat prin surprindere de acest atac și cel mai probabil un contraatac va fi lansat în afara Comitetului Executiv.

Pentru Liviu Dragnea a devenit evident faptul că în această perioadă a pierdut sprijinul „grupării din Sud”, alcătuită din Niculae Bădălău (Giurgiu), Marian Oprișan(Vrancea) și Adrian Țuțuianu (Dâmbovița). Cei trei constituiau zidul care îl apăra mereu pe Dragnea în fața liderilor din teritoriu, iar acum joacă în tabăra Tudose.

Lucrurile se complică pentru Liviu Dragnea, care ușor, ușor pierde frâiele PSD, iar acest Comitet Executiv ar putea arăta și altor lideri că s-au schimbat polii de putere în PSD și lucrurile să evolueze spectaculos într-un timp foarte scurt.

Un nou CExN va avea loc pe 29 ianuarie, la Iași.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...