ȘOC în SONDAJE! PSD a început să SCADĂ! PNL gâfâie!

ȘOC în SONDAJE! PSD a început să SCADĂ! PNL gâfâie!

Cu 10 zile înainte de declanșarea campaniei electorale cele două mari partide de pe scena politică sunt în criză. Mai mult, sondajele comandate săptămânal de cele două entități arată rău de tot!

PNL se uită cu tot mai multă tristețe spre cota 30. Gâfâie undeva pe la 26-28 la sută. Iar recentul anunț al lui Dacian Cioloș, că n-ar refuza o propunere a PNL pentru nominalizarea la funcția de premier, nu a adus partidului câștigul scontat în măsurători. Și asta în condițiile în care încrederea în Cioloș crește constant. 

La PSD e și mai rău. Partidul se duce la vale într-un ritm care produce nervozitate la vârf. Pe bune, cifrele PSD se învârt pe la 33-34 la sută dar ultimele trei săptămâni au fost numai pe minus. Iar Dragnea e disperat. Și i se mai și spune, în fiecare zi că vine „Lebăda Neagră”. Pentru că aparenta liniște, care avantajează clar PSD, va fi spartă în curând. 

USR, așa cum anunțam deja în urmă cu două săptămâni, crește constant. USR este beneficiarul „Spiralei Tăcerii”, chiar și în mediul rural. Se pare că imaginea lui Cioloș se proiectează pe acest partid care va face o mare surpriză la alegerile din acest an. Să nu uitați acest lucru! Nu va câștiga, dar va face un scor care va dicta, pentru următorii 4 ani, ora exactă!

ALDE este, deocamdată, peste pragul electoral. Și mănâncă din capitalul PSD. Cu toată gura! Pentru că Tăriceanu este, în viziunea potențialilor alegători, o personalitate mult mai pregnantă ca Liviu Dragnea. 

PMP, care își va pierde și oamenii din secții, se zbate la limită. Și, dacă prezența la vot va depăși 45 la sută, nu va intra în parlament. 

Singura necunoscută, la această oră, este prezența la vot. Este singura iluzie pe care se mai bazează PSD și PNL. Însă despre asta nu se poate furniza o estimare corectă deocamdată. Cu două săptămâni înainte de ziua votului, mai vorbim...

* Vă rugăm să înțelegeți faptul că nu putem dezvălui sursele celor care ne furnizează informații despre sondaje. Dar nu uitați, noi am anunțat cu aproape trei ore înainte cine a fost ales președintele României, în 2014.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”