ȘOC la Ministerul Educației! Pesediștii au distrus Contractul colectiv? Profesorii, batjocoriți!

ȘOC la Ministerul Educației! Pesediștii au distrus Contractul colectiv? Profesorii, batjocoriți!

Doua mari sindicate din educatie ii cer ministrului Educatiei, Pavel Nastase, o ancheta interna pentru a-i gasi pe cei responsabili de disparitia celor 4 exemplare originale ale contractului colectiv de muncă semnate în decembrie 2016, de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru și președinții celor două sindicate, potrivit unui comunicat de presa.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” arata ca "această anchetă se impune, având în vedere atât consecințele neînregistrării acestui contract colectiv asupra sistemului de învățământ preuniversitar și salariaților (imposibilitatea funcționării comisiilor paritare, ceea ce a determinat amânarea graficului de acordare a gradațiilor de merit; neacordarea unor drepturi reglementate prin contract etc.), cât și informațiile false vehiculate pe rețelele de socializare".

Fostul purtator de cuvant al ministrului Mircea Dumitru din guvernul Ciolos, Mirabela Amarandei, a postat pe contul sau de Facebook fotografii ale contractului semnat in decembrie 2016 de ministrul Dumitru si cei doi lideri sindicali, Simion Hăncescu și Marius Nistor.

"Unde este acest document? Pentru că, după semnarea contractului de ministrul Mircea Dumitru, departamentul juridic l-a luat pentru a-i da număr de înregistrare (după cum vedeți, în varianta scan el nu este înregistrat). Acesta trebuia apoi să fie înregistrat la Ministerul Muncii, după care, publicat în Monitorul Oficial.
Acum, dacă documentul e la Muncă, mă gândesc că se poate vorbi cu doamna ministru să fie înregistrat la departamentul de specialitate, că doar ne interesează binele profesorilor, nu? Și acel contract colectiv a fost negociat pur tehnic, între departamentele ministerului și cele ale sindicatelor.
Iar dacă e undeva pe la Monitor, iară se poate vorbi pentru publicarea contractului colectiv, că doar la Monitorul Oficial se lucrează și noaptea, nu?", a scris Mirabela Amarandei pe Facebook.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...