ȘOCANT! „Psihopaţii au ocupat toate posturile-cheie în ţară. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex!”

ȘOCANT! „Psihopaţii au ocupat toate posturile-cheie în ţară. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex!”

Afirmații șocante făcute de un reputat psihiatru român, profesorul Aurel Romilă!

„Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi). Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte? Cea mai gravă consecinţă a istoriei noastre din ultima sută de ani a fost felul în care s-a făcut se­lecţia umană. O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi. Şi asta nu de ieri, de azi. Iorga, Titulescu, câţi oameni de valoare nu au fost eli­­mi­naţi din societate de nişte nimicuri, de nişte ano­nimi? Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de norma­li­tate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului român. N-o să iau mi­traliera să fac circ, precum Vadim. Dar nu pot să nu mă întristez., a declarat profesorul Aurel Romilă pentru Formula As.ro

Medicul afirmă că societatea românească este una slabă, întrucât oamenii importanți, de valoare, au fost înlăturați pentru interese mai mari, destinele rămân neîmplinite, actualii conducători pun piedici și condamnă societatea la ratare.

„Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi. (…) Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului român. N-o să iau mi­traliera să fac circ, precum Vadim. Dar nu pot să nu mă întristez.”

 * Aurel Romilă unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici psihiatri din țară, este doctor în medicină, profesor și inițiator al secției de Resocializare din cadrul spitalului „Alexandru Obregia” din București. „Psihiatrii”, cea mai mare lucrare de cercetare a sa a devenit deja manual de referință pentru specialiști. 

O somitate a medicinei, ale cărei cercetări au făcut istorie, o minte curioasă şi neobosită în căutări, care a extras din psihiatrie o filosofie de viaţă -
  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 Așa o fi?

4 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD