Social-democrații germani depășesc într-un sondaj partidul cancelarului Merkel (presă)

Social-democrații germani depășesc într-un sondaj partidul cancelarului Merkel (presă)

Partidul Social Democrat (SPD) a depășit cu un procent coaliția conservatoare a cancelarului Angela Merkel într-un sondaj electoral din Germania care urmează să apară marți în cotidianul Bild, potrivit agenției Reuters.

Sondajul, realizat de institutul INSA, creditează SPD cu 32%. Reuters notează că social-democrații au crescut cu 10% din ianuarie, când l-au desemnat ca lider pe Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European.

Formațiunea anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD) are 11,5%, ca și în precedentul sondaj; Linke, de extremă stângă, 8,5%; verzii rămân la 6,5%, iar Democrații Liberi (FDP) au tot 6.5%, dar în scădere cu o jumătate de procent.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-20 martie pe un eșantion de 1933 de alegători. INSA nu a precizat marja de eroare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu