Social-democraţii şi extrema dreaptă, la egalitate în preferinţele electoratului german (sondaj)

Social-democraţii şi extrema dreaptă, la egalitate în preferinţele electoratului german (sondaj)

Sprijinul electoratului german pentru Partidul Social-Democrat (SPD) a crescut cu două puncte procentuale în ultima săptămână, ajungând la egalitate cu cel pentru formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Infratest dimap şi publicat vineri de postul de televiziune ARD, informează dpa.

Astfel, susţinerea pentru SPD a ajuns la 14%, faţă de 12% săptămâna trecută, dar social-democraţii sunt depăşiţi cu mult de conservatorii cancelarului Angela Merkel şi de ecologişti.

Blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) ar fi votat de 26% dintre alegătorii germani, la fel ca în urmă cu o săptămână, iar Verzii - de 25% din electorat, în scădere cu un punct procentual faţă de precedentul sondaj.

Ancheta sociologică a fost realizată pe 20 şi 21 august pe un eşantion reprezentativ de 1.063 de cetăţeni germani cu drept de vot, marja de eroare fiind cuprinsă între 1,4 şi 3,1 puncte procentuale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!