Social-democraţii şi extrema dreaptă, la egalitate în preferinţele electoratului german (sondaj)

Social-democraţii şi extrema dreaptă, la egalitate în preferinţele electoratului german (sondaj)

Sprijinul electoratului german pentru Partidul Social-Democrat (SPD) a crescut cu două puncte procentuale în ultima săptămână, ajungând la egalitate cu cel pentru formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Infratest dimap şi publicat vineri de postul de televiziune ARD, informează dpa.

Astfel, susţinerea pentru SPD a ajuns la 14%, faţă de 12% săptămâna trecută, dar social-democraţii sunt depăşiţi cu mult de conservatorii cancelarului Angela Merkel şi de ecologişti.

Blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) ar fi votat de 26% dintre alegătorii germani, la fel ca în urmă cu o săptămână, iar Verzii - de 25% din electorat, în scădere cu un punct procentual faţă de precedentul sondaj.

Ancheta sociologică a fost realizată pe 20 şi 21 august pe un eşantion reprezentativ de 1.063 de cetăţeni germani cu drept de vot, marja de eroare fiind cuprinsă între 1,4 şi 3,1 puncte procentuale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina