Socialismul de caviar/Liderii PSD, abonați la călătorii cu elicopterul din banii partidului

Socialismul de caviar/Liderii PSD, abonați la călătorii cu elicopterul din banii partidului

Viorica Dăncilă e ultimul lider al socialiștilor români care preferă soluția comodă a deplasării cu un elicopter în zone lipsite de autostrăzi. Înainte sa, Adrian Năstase, Mircea Geoană și Liviu Dragnea au fost criticați pentru că au ales această soluție, considerată sfidătoare tocmai din cauza interesului guvernelor PSD pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, scrie  G4Media.ro .

 Dăncilă, cu elicopterul în Moldova

Viorica Dăncilă a fost surprinsă de reporterii de la ȘtiriSuceava în timp ce se îmbarca într-un elicopter pentru a pleca spre Iași. Premierul a spus ulterior că ”E la latitudinea partidului ce mijloace are ca să-și poată face campania. Nu folosim bani publici. Cred că e dreptul partidului să ia decizii, mai ales când timpul nu permite să ajungi rapid în locuri mai îndepărtate”, a spus Dăncilă.

Și Dăncilă, și Mihai Fifor (secretar general al PSD) au refuzat să spună cât a costat închirierea elicopterului.

Reamintim că Moldova este singura regiune istorică fără o autostradă, iar mișcările civice din Iași care protestează împotriva pasivității PSD s-au întețit în ultimii trei ani.

Dragnea, cu elicopterul la Vaslui și la Țebea

După alegerile câștigate de PSD în 2016, Liviu Dragnea a avut o adevărată predilecție pentru elicopter, chiar dacă până la condamnarea din acest an el nu a deținut o funcție executivă în stat, el fiind președintele Camerei Deputaților. În septembrie 2017, el a fost de la București la Țebea cu un elicopter, spunând că preferă această soluție ”pentru siguranță”. Dragnea a mai spus că a plătit cursa aeriană din banii săi și a refuzat să spună prețul.

Liviu Dragnea obișnuia să folosească transportul aerian rapid și înainte de a fi președintele PSD. Astfel, ziarul Vremea Nouă relata în 2013 că Dragnea, pe atunci vicepremier și secretar general PSD, a venit la o ședință de partid la Vaslui cu un elicopter. Întrebat cu ce bani a plătit cursa, Dragnea a spus că din banii săi.

Geoană a lăsat datorii la partid de la elicopter

Și Mircea Geoană era abonat la curse cu elicopterul cât a condus PSD. De altfel, el a lăsat partidului o datorie către firma „Cobrex Trans Helicopter SRL” estimată la acel moment de ziarul Gândul la circa 100.000 de euro.

Geoană folosise intensiv elicopterul în campaniile electorale pentru alegerile parlamentare din 2008 și prezidențiale din 2009.

Adrian Năstase, cu elicopterul pe stadion la Beclean

În 2004, în plină campanie electorală pentru alegerile locale, Adrian Năstase – șeful PSD și premierul de la acel moment – a fost acuzat de Emil Rus, parlamentar de opoziție, că a folosit un elicopter în interes de partid. Era vorba despre deplasarea lui Năstase la un eveniment de campanie din Beclean (Bistrița).

”Vizita a debutat, ca şi altădată, în oraşul de pe Someş, unde elicopterul premierului a fost întâmpinat pe stadion de Primarul Becleanului, deci alţi oameni, aceeaşi piesă, ca şi atunci, cu discursuri de laudă a realizărilor măreţe. Şi teatrul a continuat cu strângeri de mâini pe traseu şi vizita la complexul de servicii sociale comunitare, unde totul a fost regizat după tipicul cunoscut: primirea cu pâine şi sare, copiii îmbrăcaţi arătos, puşi anume să mimeze activităţi de la jocul de table într-o cameră, până la centrul de terapie unde tinerii locatari au jucat piesa cu modul de a conduce şi de a fi condus”, spunea la acel moment Emil Rus într-o declarație în Parlament.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina