Sociologul Gelu Duminică: Guvernul Ciucă votat ''pe repede înainte'', la începutul săptămânii viitoare

Sociologul Gelu Duminică: Guvernul Ciucă votat ''pe repede înainte'', la începutul săptămânii viitoare

Sociologul Gelu Duminică a declarat joi, pentru AGERPRES, că Guvernul Ciucă va primi ''pe repede înainte'', la începutul săptămânii viitoare, votul de învestitură al Parlamentului, dar rămâne de văzut dacă "în tot haosul făcut de civili, rigoarea militară este de dorit".

"Teoretic avem prim-ministru, avem Guvern, avem echipă, avem valoare. Suntem mai militarizaţi ca niciodată. Habar nu am, nu sunt genul de om care crede că România are nevoie de un Guvern militar, însă, poate, în tot haosul ăsta făcut de civili, rigoarea militară este de dorit. Nu ştiu. Rămâne de văzut", a afirmat sociologul.

În opinia sa, la începutul săptămânii viitoare, noul Guvern va fi votat.

"Eu sunt convins că totul va fi pe repede înainte şi că nu va fi nicio problemă în Parlament de data asta", a adăugat Duminică.

El nu crede că USR va face parte din Guvernul Ciucă: "Eu personal nu cred, dar nici nu ştiu dacă pentru USR ar fi foarte bine, pentru că USR este acum pe poziţia în care nu mai poate negocia absolut nimic. Poate doar să le ofere două ministere de genul Cultura şi Tineretul, că, la noi, astea au fost considerate cele mai puţin importante", a spus Gelu Duminică.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru . Ciucă a fost propus de PNL pentru această funcţie la consultările cu şeful statului . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Citiți și judecați voi...