ȘOCUL nopții! T.Toader anunță la Antena 3 că va propune DEMITEREA șefei DNA! Acuzații halucinante la adresa președintelui statului!

ȘOCUL nopții! T.Toader anunță la Antena 3 că va propune DEMITEREA șefei DNA! Acuzații halucinante la adresa președintelui statului!

T.Toader anunță la Antena 3 că va propune demiterea șefei DNA! Acuzații halucinante la adresa președintelui statului! Despre Kovesi a spus că a luat deja decizia, dar că nu ține numai de el schimbarea șefei DNA. La adresa președintelui a făcut acuzații halucinante: că servește alte interese decât ale României!

Ce a spus despre președinte:

T.Toader: „Președintele trebuie să exprime acea neutralitate, acea distanță față de orice partid politic, trebuie să promoveze interesul național și nu anumite interese. Am văzut declarațiile președintelui. Ministrul Justiției face parte dintr-un Guvern, chiar dacă nu sunt afiliat politic, guvernul e politic. Când ajunge legea la promulgare, poate să o retrimită la reexaminare. Apoi, sau înainte, poate să o trimită la CCR. Ministrul Justiției poate discuta, instituțional, cu președintele. Asta am vrut să fac. Din senin, am auzit că și-a pierdut încrederea în mine. Am luat partea bună, dacă și-a pierdut-o înseamnă că a avut-o. A nu-l căuta nu înseamnă a-l evita. Nu l-am evitat. În incompetențele mele ca ministru al Justiției intrau și cele 3 legi ale justiției, de modificare a lor. Am rămas în banca mea, în limitele legale și constituționale. Când legile ajung la domnia sa, să își exercite prerogativele constituționale. Dacă ar fi considerat util și necesar să ne vedem, îmi putea spune și îi dădeam curs.”

„Personal, cunosc schimbările survenite în legislația din Polonia. Vă pot spune că sunt modificări diferite, proceduri diferite, încât nu putem compara România cu Polonia. Eu respect instituția Președintelui României, instituție care trebuie să asigure echilibrul dintre puteri și care trebuie să reprezinte interesul național și nu anumite interese”.

Ce a spus despre schimbarea șefei DNA:

„Decizia nu poate fi decât una în limitele competențelor legale care sunt partajate. Ministrul Justiției poate să facă acea evaluare, să ajungă la o concluzie sau alta și să propună revocarea sau menținerea. Dacă cineva nu dă curs unei comisii, e pus sub anchetă în SUA. Nu putem ca unii să fie deasupra legii și alții să fie sub lege.

 Prin urmare, nu ministrul Justiției va decide probabila revocare, competențele sunt partajate între ministrul Justiției și președintele republicii. Vă asigur că eu îmi voi îndeplini competențele mele. O voi face într-un termen scurt sau foarte scurt.

 În forul meu interior, am luat decizia”.

 „Am luat decizia...”, a răspuns ministrul la întrebarea lui Mihai Gâdea dacă, fără să o comunice, a luat neoficial decizia. Ministrul a precizat că va face public anunț în prezența întregii presei, în cadrul unei conferințe de presă, fără a preciza însă data exactă.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență