Șofer maghiar prins în România cu 213 km/h. S-a ales cu dosar penal, însă pentru un cu totul alt motiv

Șofer maghiar prins în România cu 213 km/h. S-a ales cu dosar penal, însă pentru un cu totul alt motiv

Un șofer maghiar a fost prins de radar, pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, cu 213 km/h. Potrivit Poliției, pentru că avea permis american, care nu este valabil în România, șoferul s-a ales și cu dosar penal.

Șoferul a fost prins conducând cu 213 km/h în apropiere de Nădlac FOTO Poliția Română

În cadrul acțiunii ROADPOL, derulată la nivel național, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac, l-au prins pe un șofer maghiar conducând cu 213 km/h pe autostrada Deva-Nădlac. Șoferul a fost prins de radar în apropierea localității Nădlac.

„În cadrul activităților, în ziua de 19 aprilie a.c., a fost depistat pe A1, la km. 573, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, cetățean maghiar, care se deplasa cu viteza de 213 km./h., pe o porțiune de drum unde viteza maximă este limitată la 100 km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile”, a transmis IPJ Timiș.

Potrivit poliției, în urma verificărilor s-a constatat că șoferul maghiar deține permis de conducere emis de autoritățile din S.U.A., neavând un permis de conducere internațional, conform reglementărilor în vigoare. Potrivit IPJ Timiș, pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal.

Față de șofer se fac cercetări în baza art. 335 alin. 2 Cod Penal, care prevede următoarele: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Valer Kovacs, unul dintre cei mai eficienți „vânători de vitezomani” din România spune că în România legislația este prea blândă cu șoferii vitezomani. Agentul susține că, din punctul său de vedere, legislația ar trebui modificată astfel încât șoferii prinși cu peste 200 km/h să fie cercetați penal.

„Eu le-aș întocmi dosar penal fără discuție pentru că, repet, avem două benzi pe sens și 200 de km/h este o viteză în care nu doar că moare el ca șofer, dar poate să omoare și pe alții. Legislația este foarte slabă la noi. Am înțeles că în țările nordice pentru asemenea viteze e amenda de la 5.000 de euro în sus și dacă nu achiți, îți confiscă mașina și te execută silit”, a polițistul timișorean pentru „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...