Șofer român drogat, prins în Germania, pe autostradă. Avea o canapea legată pe plafonul mașinii

Șofer român drogat, prins în Germania, pe autostradă. Avea o canapea legată pe plafonul mașinii

Un șofer român a reșuit să-i uimească pe polițiștii germani după ce a călătorit pe autostradă, având o canapea legată pe plafonul mașinii. Mai mult, românul era și drogat la volan.

Canapeaua era transportată pe plafonul mașinii FOTO Polizei.nrw

Polițiștii din Dortmund l-au oprit după ce au observat încărcătura care era legată total nepotrivit, cu care acesta se deplasa pe autostradă. Ulterior însă, aceștia i-au observat comportamentul și l-au suspus unui test pentru droguri. Rezultatul a fost pozitiv.

Un tânăr de 21 de ani din România a decis să ia acest transport neobișnuit - conform propriei declarații, în contextul unei mutări la care îl ajuta. În timpul controlului bărbatului, a fost observat și comportamentul său agitat, motiv pentru care acesta a fost de acord cu un test preliminar voluntar de depistare a drogurilor. Testul a fost pozitiv la cocaină. Ca urmare, bărbatul se confruntă acum cu o infracțiune administrativă”, arată site-ul Poliției Nordrhein-Westfalen.

Precizările polișiștilor

Tânărului de 21 de ani i s-a interzis să-și continue călătoria.

Poliția din Dortmund a făcut, cu această ocazie, mai multe precizări cu privire la siguranța transporturilor.

Nu transportați niciodată obiecte pe acoperiș. În acest caz, canapeaua de pe acoperiș ar fi alunecat înainte la o frânare puternică, putând provoca un accident rutier grav. Conform §22 StVO, încărcătura trebuie să fie depozitată sau fixată astfel încât să nu poată aluneca, cădea, să se rostogolească înainte și înapoi sau să cadă, chiar și în timpul unei frânări de urgență sau al unei acțiuni de evitare bruscă. În repetate rânduri, poliția din Dortmund îi oprește și pe șoferii care asigură încărcăturile grele, cum ar fi mobila, doar cu plase de fixare a încărcăturii. Totuși, aceste plase trebuie folosite doar pentru frunze și tăieturi verzi”, arată site-ul poliției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB