Şoferul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria, în urma căruia au murit trei români, arestat preventiv. Procurorii se temeau să nu fugă din ţară

Şoferul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria, în urma căruia au murit trei români, arestat preventiv. Procurorii se temeau să nu fugă din ţară

Deşi colegii acestuia spun că situaţia ar fi singulară, un alt autocar al aceiaşi firme de transport ar fi fost implicat într-un accident rutier, în 2021.

Cengiz Jen are 35 de ani şi conducea autocarul în noaptea de vineri spre sâmbătă când a avut loc tragedia. El este acuzat de procurorii bulgari că a condus neglijent, fără a adapta viteza la condiţiile de drum, conform stirileprov.ro .

Acesta poate face apel la decizia instanţei bulgare în termen de 3 zile.

Şoferul ar fi părăsit sala de judecată în lacrimi şi vizibil afectat, după ce le-ar fi spus judecătorilor că se simte vinovat, şi că dacă ar fi vrut să se ascundă nu ar fi rămas la locul accidentului să-i ajute pe răniţi.

Totuşi, potrivit unor martori, el ar fi încercat să-i convingă că nu el se afla la volanul autocarului în care se aflau 25 de pasageri, dintre care 19 români.

Cel de-al doilea şofer, care fusese reţinut pentru 24 de ore, a fost eliberat, conform Plovdiv-press.bg .

Potrivit surse citate, nu au fost depuse acuzaţii împotriva şoferului maşinii cu numere de Olanda parcate pe marginea drumului, au spus anchetatorii.

Potrivit procurorului de la Veliko Tarnovo, şoferul turc nu ar fi verificat starea autocarului înainte de a se porni la drum şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, conform btvnovinite.bg .

După deschiderea circulaţiei rutiere pe tronsonul drumului unde s-a produs tragicul accident, autorităţile bulgare au găsit o parte a tahografului autocarului, urmând să fie examinat de experţi.

Potrivit ştirileprotv.ro, unul dintre colegii celui acuzat susţine accidentului s-ar fi produs din cauza infrastructurii din Bulgaria şi în neglijenţei şoferului care a staţionat pe marginea drumului.

Şi alţi angajaţi ai companiei de transport spun că deşi circulă pe această rută de zeci de ani, ei nu s-au mai confruntat cu asemenea probleme niciodată.

Totuşi în iulie anul trecut, un autocar al aceleiaşi firme a fost implicat într-un accident cu un autoturism în zona intersecţiei rutiere din sudul Veliko Tarnovo, potrivit organizaţiei non-guvernamentală European Transport Policy Center . Din fericire, cele trei persoane care se aflau în autoturism nu au fost rănite în accident.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda