Șoferul microbuzului școlar răsturnat între Deva și Hunedoara consumase alcool

Șoferul microbuzului școlar răsturnat între Deva și Hunedoara consumase alcool

Șoferul microbuzului care transporta elevi, luni dimineață, la un liceu din Deva, a consumat alcool înainte de a se urca la volan, rezultă din primele cercetări ale polițiștilor care au determinat că bărbatul avea o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Ca urmare a testării cu aparatul etilotest, șoferul a fost depistat că avea o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatului i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Pe numele șoferului, un bărbat de 61 de ani, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, întrucât în urma accidentului au rezultat mai multe victime.

Microbuzul care s-a răsturnat luni dimineața pe raza localității Cristur, între Deva și Hunedoara, transporta 17 elevi la un liceu din Deva . Șoferul mașinii a declarat polițiștilor că a ațipit la volan, a pierdut controlul volanului și a ajuns în șanț.

"Primele informații indicau că ar fi un număr mare de victime, motiv pentru care inspectorul șef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a declanșat Planul Roșu de Intervenție și a notificat managerii spitalelor din Deva si Hunedoara care au inițiat Planul alb la nivelul unităților spitalicești", a informat ISU Hunedoara.

Pentru salvarea victimelor, la fața locului au intervenit cinci ambulanțe și mai multe autospeciale, inclusiv cele de descarcerare, dar nu a fost nevoie ca vreun copil să fie extras din microbuz.

Un număr de 13 copii, cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani, au fost transportați la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din Deva și Hunedoara. Majoritatea prezentau traumatisme ale membrelor sau escoriații, dar erau conștienți și cooperanți.

În sprijinul acțiunii de intervenție au fost implicați polițiști și jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?