Soldat rus, premiat cu aproape 12.000 de dolari după ce a distrus un tanc Leopard în Ucraina

Soldat rus, premiat cu aproape 12.000 de dolari după ce a distrus un tanc Leopard în Ucraina

Un soldat rus care a distrus în luptă în Ucraina un tanc german Leopard-2 a primit din partea unei fundaţii private o recompensă de un milion de ruble (11.842 de dolari), a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Leopard-2. FOTO Shutterstock

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini care-l arată pe respectivul soldat, Andrei Kravţov, pe un pat de spital şi aparent cu un braţ amputat, primind o diplomă de merit din partea unui triplu campion rus la lupte greco-romane, Alexander Karelin, care îi vorbeşte în acest timp despre recompensa primită.

Recompensa primită de soldat este finanţată dintr-un fond creat de oameni de afaceri ruşi, o modalitate prin care aceştia îşi arată public adeziunea faţă de campania militară declanşată împotriva Ucrainei de preşedintele Vladimir Putin în februarie 2022.

Bonusuri pentru mai mult de 10.000 de soldaţi ruşi

Ministerul rus al Apărării nu a precizat când şi unde soldatul a distrus tancul Leopard pentru care a fost premiat.

Potrivit informațiilor publicate săptămâna trecută de același minister, de la începutul „operaţiunii militare speciale" în Ucraina, au fost plătite bonusuri pentru mai mult de 10.000 de soldaţi ruşi care s-au remarcat prin distrugerea sau capturarea unor arme grele ale armatei ucrainene, bonusul fiind de 100.000 de ruble pentru un tanc şi de 300.000 de ruble pentru un avion.

În urmă cu două săptămâni, armata ucraineană a declanşat o contraofensivă în provinciile Doneţk şi Zaporojie, operaţiune în care a angajat în luptă de asemenea tancuri germane Leopard-2 şi alte blindate primite din partea aliaţilor occidentali. Un număr încă necunoscut de astfel de echipamente au fost distruse, iar Ministerul rus al Apărării a publicat imagini ce arată un tanc Leopard şi câteva blindate americane Bradley capturate.

Amintim că o companie din Rusia a anunțat la începutul anului că va oferi cinci milioane de ruble, echivalentul a 72.000 de dolari, în numerar, primilor soldați care vor distruge sau captura tancuri de fabricație occidentală în Ucraina .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”