Soldați ruși în uniformă au dezvelit un monument militar sovietic în Ungaria

Soldați ruși în uniformă au dezvelit un monument militar sovietic în Ungaria

La 19 iunie 2023, în Ungaria s-a întâmplat ceva ce, în prezent, este de neimaginat în altă parte a Europei, cu excepția Belarusului.

În timp ce Rusia poartă un război de cucerire în Ucraina, soldați ruși în uniformă au dezvelit un monument militar sovietic în localitatea Csákberény.

Sâmbătă, 24 iunie, doi bărbați maghiari au învelit monumentul în câțiva metri pătrați de folie de plastic negru, o rolă de bandă adezivă transparentă și trei steaguri, în râsetele aprobatoare ale automobiliștilor care treceau prin apropiere.

monument sovietic ungaria

Monumentul sovietic FOTO Twitter

Cei doi au învelit coloana în plastic negru și apoi au lipit pe ea un steag maghiar cu o gaură din 1956, un steag ucrainean și un steag al Uniunii Europene.

monument sovietic ungaria

Ironia celor doi maghiari FOTO Twitter

Unul dintre cei doi maghiari este vocatul Zoltán Keresztény, care în luna februarie a acestui an a lansat o inițiativă de referendum pentru ca monumentul militar sovietic din Piața Libertății, din Budapesta, să fie acoperit cu negru din cauza invaziei rusești în Ucraina până când părțile vor semna un tratat de pace.

Inițiativa referendumului din capitală nu a trecut dar Christian nu a fost descurajat. În 2017, împreună cu István Pukli, directorul școlii și figura centrală a protestelor profesorilor de la acea vreme, a fondat un partid libertarian de centru-dreapta de scurtă durată, numit Polgári Világ (Lumea Civică), care viza votanții dezamăgiți ai Fidesz.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?