Soldați ruși ținuți în gropi cu grilaje cer cu disperare ajutor FOTO

Soldați ruși ținuți în gropi cu grilaje cer cu disperare ajutor FOTO

Înregistrări video cu soldați ruși ținuți în gropi descoperite, peste care sunt puse grilaje, au fost scurse în presă, relatează The Telegraph.

Soldat rus închis într-o groapă cu grilaj FOTO via The Telegraph

Soldații se plâng că au fost aruncați în aceste închisori descoperite drept pedeapsă pentru că au refuzat să lupte sau au consumat alcool în exces. Ei cer cu disperare să fie ajutați după ce au fost bătuți și lăsați fără hrană și apă.

Stăm în noroi, în ploaie, toți suntem uzi. Fețele camarazilor mei au fost zdrobite”, spune într-o înregistrare video un soldat rus pe nume Pavel Gorelov, care s-a identificat ca făcând parte din Regimentul 99. „Nu am făcut decât să bem puțină bere”, se apără el.

În filmare apar mai mulți bărbați în uniforme militare rusești stând pe podeaua de ciment a unei gropi acoperite doar cu un grilaj metalic. Unii dintre ei au răni pe față de la lovituri. Un bărbat fumează o țigară, dar abia reușește să fie coerent.

„Implor ajutorul procurorului general. Acum ați văzut condițiile de aici”, a adăugat Gorelov.

Într-o altă înregistrare video, un alt soldat rus, posibil din aceeași unitate, se plânge că este închis într-o groapă descoperită de la sfârșitul lunii martie.

Soldat rus închis într-o groapă cu grilaj FOTO via The Telegraph

Soldat rus închis într-o groapă cu grilaj FOTO via The Telegraph

Flarit Baitemirov precizează că este un soldat care s-a oferit voluntar și provine din orașul Saratov (sud-vestul) Rusiei.

Sunt ținut prizonier de propria mea armată, de ruși. Eu sunt rus”, a declarat el

Închisorile descoperite erau folosite în Asia Centrală și erau adesea desfășurate de armatele imperiale rusești.

Acestea aveau reputația că sunt supraaglomerate și un focar de boli. Expuși la intemperii, în timp ce aveau contact cu lumea exterioară doar prin grilaje, de multe ori deținuții înnebuneau.

Soldat rus închis într-o groapă cu grilaj FOTO via The Telegraph

Soldat rus închis într-o groapă cu grilaj FOTO via The Telegraph

Soldații ruși se plâng de luni de zile că poliția militară îi aruncă în pivnițe sau în gropi supraaglomerate, fără mâncare sau apă, din cauza refuzului lor de a lupta.

Numărul soldaților ruși care se răzvrătesc sau dezertează zilnic este dificil de estimat, dar analiștii apreciază că ar putea fi sute.

Tacticile militare rusești au evoluat prea puțin de la cel de-al Doilea Război Mondial și se bazează pe trimiterea unor valuri de infanteriști în câmp deschis împotriva pozițiilor și tranșeelor ucrainene.

Numărul mare de victime produs de aceste tactici provoacă spaimă și nemulțumire în cadrul armatei ruse, notează The Telegraph.

În acest an, soldații ruși disperați au distribuit zeci de filmări în care își roagă superiorii să îi salveze pentru că nu au condiții să lupte și sunt trimiși la moarte sigură.

Mulți dintre cei care apar în videoclipuri spun că nu le rămâne altă opțiune decât să se răzvrătească.

Consumul excesiv de alcool a fost o temă obișnuită de la începutul invaziei pe scară largă a armatei lui Vladimir Putin în Ucraina. Ucrainenii au căzut victimă torționarilor ruși în mod regulat, iar o cauză a abuzurilor comise de soldații ruși ar putea fi și băutura.

O actualizare recentă a Ministerului Apărării din Regatul Unit a raportat că o cauză de mortalitate a soldaților ruși în Ucraina este și consumul excesiv de alcool.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

4 Rusia, oameni buni...

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei