Soldații ruși care lucrează ca agenți dubli își ucid camarazii pentru bani și șansa de a trăi în străinătate

Soldații ruși care lucrează ca agenți dubli își ucid camarazii pentru bani și șansa de a trăi în străinătate

Un soldat rus care lucra pentru partizanii ucraineni a aruncat în aer două camioane pline cu tovarășii săi la o bază militară din zona ocupată de ruși din regiunea Herson, au declarat membri ai mișcării ATEȘ pentru Kyiv Post.

Soldați ruși în Ucraina Foto Profimedia

Soldați ruși recrutați în rândurile unităților de partizani ucraineni își ucid propriii camarazi în operațiuni de sabotaj în schimbul banilor sau a oportunității de a trăi în străinătate,scrie Kyiv Post .

În ultimul incident, un soldat rus ar fi plasat 10 kilograme de explozibil între două camioane la o bază militară din orașul ocupat Henicesk, în regiunea Herson, la granița cu Peninsula Crimeea.

Potrivit ATEȘ, mișcarea partizană a ucrainenilor și tătarilor din Crimeea, aceștia au pus la cale operațiunea în care un dispozitiv exploziv improvizat a fost detonat în timp ce trupele se urcau în vehicule.

„Rezultatul: două camioane cu personal au fost distruse”, a spus grupul într-o postare pe Telegram.

Un purtător de cuvânt al ATEȘ a spus că soldații ruși cooperează din ce în ce mai mult cu partizanii ucraineni – deși nu neapărat din motive ideologice.

„Rușii, la rândul lor, sunt de acord să coopereze pentru beneficii materiale și posibilitatea de a pleca în Ucraina și UE”, a spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că operațiunea a durat mai mult de o lună pentru a fi planificată și a fost programată în mod deliberat vineri la ora 8 dimineața, când „armata rusă era obosită și nu era foarte de atentă”.

Soldatul rus a adunat informații despre locația camioanelor și a trupelor și cu ajutorul a doi partizani „a ascuns acolo un «cadou» de 10 kg”.

Numărul exact al morților nu a fost stabilit, dar ATEȘ a susținut că cele două camioane erau pline de soldați, doar patru sunt în stare gravă la spital, restul au murit pe loc.

Agentul rus implicat „a părăsit cu succes Henicesk” și „se iau decizii privind transferul lui pe teritoriul controlat de Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt.

ATEȘ a mai spus că mobilizarea forțată de către Rusia a localnicilor din teritoriul ocupat se întoarce împotriva forțelor ruse .

„Printre rușii mobilizați nu sunt doar ruși, ci și ucraineni”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Particularitatea mișcării noastre este că am recrutat o mulțime de oameni în timpul mobilizării generale din septembrie anul trecut”.

„Prin urmare, avem mulți dintre oamenii noștri în armata rusă”.

Deși Kyiv Post nu a reușit să verifice în mod independent afirmațiile făcute de ATEȘ, ei au vorbit și de un alt succes uriaș care implică o „cârtiță“ rusă.

Un militar rus a oferit Ucrainei detaliile folosite pentru a planifica atacul devastator cu rachete asupra flotei Moscovei de la Marea Neagră din 13 septembrie, a susținut ATEȘ.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?