Soldații ruși urmăresc, deliberat, să fie răniți pe front pentru a scăpa de lupte

Soldații ruși urmăresc, deliberat, să fie răniți pe front pentru a scăpa de lupte

Presa scrie că soldații ruși sunt atât de obosiți în Ucraina, încât își scot mâinile din tranșee în încercarea deliberată de a se răni, a declarat soția unui soldat mobilizat pentru postul rusesc Govorit NeMoskva.

Militari ruși în Ucraina

Soția a declarat pentru această publicație că acum face campanie alături de alte femei din Rusia pentru ca fiii și soții lor să fie aduși acasă din Ucraina, scrie yahoo.com.

Ea a spus că mulți oameni i-au scris pentru a-i spune că unii soldați ruși "își scot brațele din tranșee pentru a fi răniți și pur și simplu se odihnesc", potrivit traducerii The Moscow Times.

"Unii scriu: Sunt atât de obosit. Să ne lovească ceva cât mai curând posibil", a adăugat ea.

Femeia nu a dezvăluit exact cine a făcut aceste afirmații, dar a spus că vorbește cu soțul ei și cu mai mulți prieteni apropiați care se află pe front, potrivit raportului.

Anterior, s-a raportat că soldații ruși căutau să fie răniți pentru a putea scăpa de lupte. Printre aceștia se numără un parașutist rus care a luptat în Ucraina. Acesta a declarat în august 2022 că soldații ruși se împușcau în mod deliberat în picior pentru a încerca să scape de lupte și pentru a obține o plată de 50.000 de dolari.

Un material audio publicat de Ucraina a dezvăluit, de asemenea, că un soldat rus din Ucraina i-a spus mamei sale, într-o convorbire telefonică, că superiorul său s-a împușcat pentru a scăpa de lupte.

Soldații ruși, dintre care mulți au fost chemați să lupte, au descris condițiile istovitoare din Ucraina, unde sunt suprasolicitați, lăsați să lupte cu echipament insuficient și tratați ca pe carne de către superiorii lor.

Familiile soldaților, în unele cazuri, au pledat pentru ca aceștia să fie trimiși înapoi în Rusia, dar riscurile sunt mari: Rușii pot fi arestați sau amendați pentru discreditarea armatei.

Femeia care a vorbit cu Govorit NeMoskva este cofondatoare a unei mișcări care cere acum autorităților ca soldații ruși să fie aduși acasă, se arată în raport.

Femeia a spus că soțul ei, un sergent, a fost chemat în septembrie 2022, potrivit raportului. Ea a spus că acesta a fost asigurat că va fi trimis acasă după maximum șase luni, dar în schimb este încă acolo la 13 luni după ce a început pregătirea.

El a venit acasă pentru două săptămâni în octombrie, unde a fost tăcut și nu a vrut să vorbească despre luptă, a spus ea.

În raport se spune că era îngrijorată că soldații ruși ar putea face greșeli și s-ar putea răni reciproc din cauza oboselii.

Femeia nu a criticat invazia Rusiei în Ucraina, dar în schimb a spus că bărbații care au fost mobilizați în marea ofensivă a Rusiei din septembrie 2022 ar trebui să poată acum să se oprească din luptă.

Ea a spus că grupul ei are 8.000 de membri și că încearcă să organizeze proteste, dar că unele autorități locale rusești îi refuză permisiunea, potrivit publicației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?