Într-una din înregistrările publicate de The Times un soldat primeşte ordinul să „acopere zona rezidenţială cu artilerie” dar doar după ce mai întâi a scos „proprietatea” de acolo, posibil un cod pentru personal sau echipament, în opinia jurnalistului NYT Christiaan Triebert.
Interceptările discuţiilor între soldaţii ruşi pe linii nesecurizate obţinute de The Times cuprind dialoguri despre ţinte de lovit, în timp ce trupele ruse înaintează către oraşul Makarov, aflat la aproape 50 de kilometri vest de Kiev. Este vorba de asaltul rus din 27 februarie.
Într-una din aceste transmisiuni, un militar care se identifică drept „Yug-95" îi spune altuia având indicativul de apel „Buran-30” că „a fost luată decizia să fie îndepărtată prima ‘proprietate’ din zona rezidenţială”. Apoi acestuia i se spune să „acopere zona rezidenţială cu artilerie”. Ordinul a fost repetat de două ori.
Într-o altă înregistrare, aceiaşi doi sunt auziţi ridicând tonul în timp ce se trage asupra soldaţlor ruşi în Makariv.
„Situaţia mea este foarte tensionată, tancurile se apropie.Nu-mi dau seama ale cui sunt, nu le pot identifica. Este şi o dronă care zboară în zonă; se trage din toate direcţiile”, se plânge Buran-30.
Potrivit traducerii The Times, acesta îi spune celuilalt că este blocat sub tirurile de foc. Sfătuit să caute sprijin aerian, Buran-30 spune că nu poate lua legătura pentru a-l obţine.
„Ai uitat naibii de nenorocitul de suport aerian. Ai uitat! Terminat!”, răspunde Yug-95.
Investigaţia audio-vizuală realizată din frânturi de imagini şi fragmente audio coroborate cu alte surse a fost rezultatul unei munci de echipă alături de operatori radio amatori şi grupuri open source pentru a obţine transmisiunile radio.
Înregistrările „dezvăluie o armată chinuită de probleme logistice şi eşecuri de comunicar”, arată investigaţia NYT .